struikelen

Elles de Bruin: struikelen door slecht wegdek

Aansluitend op het MAX-consumentenprogramma Meldpunt schrijft presentatrice Elles de Bruin elke 2 weken een column over consumentenzaken. Deze keer: Elles vertelt over haar valpartij.

Plat op de grond

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat heb ik onlangs aan den lijve ondervonden. Ik ging op zaterdag met mijn man en jongste dochter een wandeling maken door de duinen en nog voordat we op de route waren aangekomen, lag ik plat om mijn gezicht.

Gat in de grond

Het was een harde klap, die nog even nadreunde in mijn lijf. Ik bleef liggen, voelde aan mijn hand, mijn pols, want daarmee had ik de val opgevangen. Ik hoorde mijn dochter gillen: “Mam, wat doe je nou!” Mijn man hielp me overeind. “Waarom val je nou?”, vroeg hij en toen zagen we de oorzaak. Een gat in het voetpad. Ik was er middenin gaan staan en vervolgens gevallen. Het is gelukkig goed afgelopen, een blauwe plek en een zere hand, maar geen grote lichamelijke kwetsuren.

Slecht onderhoud

Dat is ook weleens anders. Op de redactie krijgen we geregeld meldingen van mensen die zijn gevallen als gevolg van slecht onderhouden voetpaden of uitstekende stoeptegels, die omhoog gedrukt zijn door boomwortels. Duizenden mensen belanden jaarlijks op de spoedeisendehulp door een eenzijdig verkeersongeluk, zoals dat heet. De gevolgen kunnen ernstig zijn. Het is belangrijk dat u zo’n slecht onderhouden deel van de openbare weg bij de gemeente meldt, want pas dan kunnen ze er snel iets aan doen. En alleen dan kunt u de gemeente eventueel aansprakelijk stellen. In april besteden we in de tv-uitzending van Meldpunt aandacht aan dit onderwerp. Heeft u zelf ook meegemaakt dat u viel als gevolg van slecht wegdek of scheve stoeptegels? Laat het ons weten via meldpunt@omroepmax.nl.

MAX Meldpunt, elke vrijdag om 19.15 uur op NPO 2

Geef een reactie