vaccinatiestress

Elles de Bruin: vaccinatiestress

Aansluitend op het MAX-consumentenprogramma Meldpunt schrijft presentatrice Elles de Bruin elke 2 weken een column over consumentenzaken. Deze keer: Elles heeft vaccinatiestress.

Geen vaccin

Wat brengt deze tijden van pandemie en vaccinatie toch een enorme dilemma’s met zich mee. Mijn huishoudelijke hulp, die al 16 jaar bij ons werkt, wil zich om uiteenlopende redenen niet vaccineren. Ik ben vaak met haar daarover het gesprek aangegaan, omdat ik denk dat het verstandig is om je wel te vaccineren, maar zij wil het echt niet.

Corona in huis?

Dat is haargoed recht, maar toch heb ik er een rotgevoel bij. Ik probeer nu toch weer opnieuw afstand te houden en als we koffiedrinken ga ik verder weg zitten. Ook vraag ik me af of – mocht ze besmet zijn – ze tijdens haar werk misschien sporen van corona kan achterlaten. Ik weet het, het is misschien een beetje paranoïde van mij – ze maakt tenslotte schoon – maar dat is wel wat het met me doet.

Stress

Sommigen zeggen: ik zou haar ontslaan, maar dat gaat me te ver. Dat is niet wat ik wil. Ik ben heel blij met haar toewijding om mijn gezin met drie kinderen en werkende ouders te helpen, maar ik wil ook niet besmet raken. De verhoudingen komen door deze vaccinatiestress wel op scherp te staan. Vervelend, eigenlijk voor alle partijen.

MAX Meldpunt, elke vrijdag om 19.20 uur op NPO 2.

Geef een reactie