houvast

Elles de Bruin: Houvast, juist nu

Aansluitend op het MAX-consumentenprogramma Meldpunt schrijft presentatrice Elles de Bruin elke 2 weken een column over consumentenzaken. Deze keer: Elles over de kracht van Meldpunt.

Uiteenlopende zaken

Steeds meer kijkers weten Meldpunt te vinden. Elke week krijgen we weer meer mails en telefoontjes binnen van mensen die ons vragen hen te helpen met kwesties waarmee ze vastlopen. Dat zijn uiteenlopende zaken. Van hulp bij de krakende mantelzorg tot de vastgelopen woningmarkt, niet uitgekeerde pensioenen, de toenemende digitalisering of soms gewoon een garantiekwestie van een zitbank waarvan de stof te snel slijt.

Ingewikkelde samenleving

Het is niet te vergelijken met problematiek zoals de oorlog in Oekraïne, maar toch is het leed waar ook wij als journalisten van Meldpunt willen blijven stilstaan. Voor veel mensen wordt de samenleving steeds ingewikkelder. We moeten langer thuis blijven wonen, met alle gevolgen van dien, alles wordt complexer doordat bijna niks meer zonder de computer kan, veel mensen kunnen niet meer rondkomen door de alsmaar stijgende prijzen. Meldpunt wil een houvast bieden aan juist die mensen die hulp nodig hebben. We kunnen soms zaken oplossen, maar willen ook publiciteit geven aan maatschappelijke kwesties die dringend aandacht nodig hebben.

Dit seizoen loopt op z’n eind, we hebben nog 2 uitzendingen, op 3 en 10 juni. Wij zijn er eind augustus weer. Een fijne zomer!

Meldpunt, vrijdagen om 19.50 op NPO 2.

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie