elles de bruin

Elles de Bruin: Houdbaar tot…?

Aansluitend op het MAX-consumentenprogramma Meldpunt schrijft presentatrice Elles de Bruin elke 2 weken een column over consumentenzaken. Deze keer: Elles zoek zich rot naar de houdbaarheidsdatum.

Waar staat die datum?

Tijdens corona, maar ook nu met de oorlog in Oekraïne, zijn veel mensen aan het hamsteren. Ze leggen grote hoeveelheden levensmiddelen aan, want je weet maar nooit. Deze producten liggen dan vaak lang in de voorraadkast. Het lastigste is als je dan moet zoeken naar de uiterste houdbaarheidsdatum op de verpakking. Dat is vaak nog een hele opgave. Het is af en toe echt niet te vinden. Je draait de verpakking alle kanten op, je zoekt je bril, je kijkt nog eens, je draait de verpakking nog eens om, je pakt een zaklamp, je vergrootglas, je vraagt aan een familielid of die nog even wil kijken en nog kan je die uiterste houdbaarheidsdatum niet vinden.

 

Nou is het niet zo dat als een product een paar dagen over de datum is er gelijk een groot probleem is, maar toch. Je moet het wel kunnen vinden. Soms staat de uiterste houdbaarheidsdatum op een losse wikkel of een clipje om een zakje. Als die weg is, weet je ook niet meer wat de uiterste houdbaarheidsdatum is. En dan heb ik het nog niet eens over mijn vriezer, waar ongelabelde zakjes ingevroren producten hun ijstijd beleven. Geen idee meer hoe oud het is. Heeft u ook die ervaring? Mail het dan, met naam van het product en met foto als het heel slecht leesbaar is, naar meldpunt@omroepmax.nl

Meldpunt, elke vrijdag 19.50 op NPO 2.

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie