Eind in zicht

Elles de Bruin: eind in zicht

Mijn 93-jarige vader heeft afgelopen week zijn tweede vaccinatie gehad. “Heb er heel goed op geslapen”, zei hij met enige trots. Ik ben superblij dat het nu zover is en hoop snel weer vaker bij hem langs te gaan en dan mijn kinderen mee te kunnen nemen.

Niet eenzaam, wel alleen

Zou het weer kunnen, opa zonder risico knuffelen? Gewoon met het hele gezin weer eens bij hem eten, of hij bij ons? Gewoon weer wat meer reuring in de tent, want zijn leven is er volgens mij niet leuker op geworden, ook al weert hij zich kranig. Want eenzaam is hij niet, zegt-ie, wel alleen.

Licht aan het eind van de tunnel

Corona is nu een jaar onder ons. De media staan vol met verhalen over eenzaamheid, onder jongeren en ouderen. Het zijn hartverscheurende verhalen en je hoopt zo dat alle mensen dat veelbesproken licht aan het eind van de tunnel zien.

Minder eenzaam

Ik denk deze weken vaak terug aan de ouderen over wie wij reportages hebben gemaakt het afgelopen jaar. Mevrouw Cosse uit Den Haag, met wie ik een potje Bingo TV mocht spelen. Ze werd er blij van, doet ze dat nog iedere week? Helpt het haar zich minder eenzaam te voelen?

Het belang van buurthuizen

En dan al die lieve mensen in het buurthuis in Dordrecht. Een redacteur vertelde me deze week dat dit buurthuis ook al maanden dicht is, zo sneu. De mensen waren er zo blij mee. Iedere week kaarten, kegelen en biljarten, het kan nu niet meer. Daar zag ik dat buurthuizen onmisbaar zijn, helemaal nu, maar ze zijn wel dicht.

Hart onder de riem

Ik wil met deze column al die mensen die zich alleen voelen een hart onder de riem steken. Het eind van deze crisis is echt in zicht. Het zal nooit meer helemaal worden zoals het was, maar wel stukken beter dan nu. Kop op! Reageren mag via meldpunt@omroepmax.nl

Meldpunt,  elke vrijdag om 19.15 uur op NPO 2

Geef een reactie