corona

Elles de Bruin: corona-voordelen

Aansluitend op het MAX-consumentenprogramma Meldpunt schrijft presentatrice Elles de Bruin elke 2 weken een column over consumentenzaken. Deze keer:

Voordelen

De versoepelingen zijn begonnen, gelukkig. We waren er allemaal aan toe. Ondanks dat het in allerlei opzichten een vreselijk ingrijpende periode is, zie ik ook voordelen van het leven in coronatijd. Ik zie mijn thuiswonende puberkinderen meer dan ooit. We rooien het toch maar mooi met elkaar, zo veel uren samen in een huis. De taken zijn beter verdeeld, zoon en dochter koken vaker. De avondklok had als groot voordeel dat ik amper nog slechte nachten had, waarin ik tot diep in de nacht lag te wachten totdat het puberkroost thuiskwam.

Minder autorijden, meer bewegen

Omdat er nu niet veel voor ze te doen was, stortten ze zich op het leren en behaalden ze uitstekende cijfers. Zoals zo veel andere Nederlanders heb ook ik het afgelopen jaar het wandelen ontdekt en enorm genoten van het prachtige Nederland. Bovendien is de beweging ook goed voor mijn gezondheid. Verder werden de vele autoritten naar mijn werk in Hilversum teruggebracht tot 1 keer per week, waardoor stilstaan in een file iets uit een vorig leven lijkt. Ik hoop dat ik in de toekomst ook vaker thuis kan blijven werken.

Ook mooie momenten

Feestjes en etentjes waren er niet, dat is saai, maar ook rustig en overzichtelijk. De terrassen waren dicht, maar het plein bij mij om de hoek ontpopte zich tot de levensader van de buurt waar iedereen met zelf meegebrachte drankjes op anderhalve meter afstand het gezellig maakte. Er ontstond een heuse jeu-de-boulescompetitie, waar buurtbewoners elkaar dagelijks uitdagen en zo nieuwe vrienden maken. Ik ben me ervan bewust dat het raar is om te spreken over voordelen van de coronatijd, waarin zo veel mensen ernstig ziek zijn en zelfs de dood vinden. Een tijd waarin duizenden zich eenzaam voelen en weer anderen hun baan kwijtraken. Maar om ook de mooie momenten te zien, houdt me in deze barre tijden op de been. Reageren mag via meldpunt@omroepmax.nl

MAX Meldpunt, elke vrijdag om 19.15 uur op NPO 2

Geef een reactie