corona

Elles de Bruin: corona te lijf

Aansluitend op het MAX-consumentenprogramma Meldpunt schrijft presentatrice Elles de Bruin elke 2 weken een column over consumentenzaken. Deze keer: Elles vertelt over haar 10.000 stappen-verslaving.

10.000 stappen

Ik ben verslaafd. Nee, niet aan alcohol of drugs, maar aan 10.000 stappen. Ik wil iedere dag 10.000 stappen zetten, omdat ik me heb laten vertellen dat dit gezond is voor een mens. Want 10.000 stappen is in mijn geval 7,5 kilometer, waar ik 1 uur en 40 minuten over doe. Dat dus iedere dag. Een app op mijn smartphone registreert het precies, elke dag weer. Als ik de 10.000 stappen op een dag niet haal, baal ik als een stekker. Ik ga dan in de avond een blokje om – in tijden dat dat mag – het plastic of het oudpapier wegbrengen, weer 1.000 stappen. Soms voer ik hele telefoongesprekken op straat, stappen vergarend.

Geen beweging

In mijn gezin is inmiddels een enorme discussie op gang gekomen. Volgens de heren des huizes, mijn 19-jarige zoon en 62-jarige man, is wat ik doe geen sporten. Je werkt je niet in het zweet, het is bewegen voor ‘pussies’. 3 keer per week hardlopen of krachttraining met gewichten is veel beter voor een mens, zeggen mijn mannen, wijzend op wat zij altijd doen.

Goed voor het lijf

In het nieuwe jaar heb ik een paar gewichten gekocht, om nu ook enkele keren per week krachttraining te doen. Inderdaad ga ik zweten en na enig onderzoek online weet ik dat dit voor het ouder wordende lichaam verstandig is. En op de achtergrond bij dit sportieve verhaal speelt natuurlijk corona. Want vriend en vijand zijn het er wel over eens dat niet te dik zijn en fit, de kans op ernstige problemen bij het eventueel krijgen van de ziekte doet afnemen. Deze week besteden we in Meldpunt aandacht aan wat je kunt doen om gezond te zijn in deze tijden van pandemie. Reageren mag via meldpunt@omroepmax.nl

MAX Meldpunt, nieuw seizoen vanaf vrijdag 15 januari om 19.15 uur op NPO 2

Geef een reactie