Een luxe appartement in Marbella! Betrouwbaar?

Op de 50PlusBeurs benaderde familie Remmerswaal ons. Ze hadden een aanbieding gekregen van het bedrijf Van der Meer Investeringen. Die handelde in luxe appartementen in Marbella.

Voor 12.950 euro mochten ze elk jaar 5 weken gebruikmaken van een luxe appartement inclusief huurauto. En dat 10 jaar lang! Het logo van de Stichting Garantiefonds Reisgelden prijkte prominent op de brochure. Toch vertrouwden ze het niet. En terecht. MAX Ombudsman dook erin en concludeerde al snel dat we hier te maken hebben met timesharing. En met oneerlijke handelspraktijken!

Direct bij het zien van de folder ging bij ons de alarmbel rinkelen. De Stichting Garantiefonds Reisgelden biedt geen garanties bij dit soort constructies. Na een telefoontje stond voor ons vast dat het logo misbruikt werd om mensen op het verkeerde been te zetten. De zogenoemde ‘boekingspartner’ via wie zij het logo konden gebruiken, stelde nergens vanaf te weten. Bovendien mag het SGR-logo helemaal niet gebruikt worden in dit soort constructies. Clou van het verhaal: als het bedrijf failliet gaat, bent u uw 12.950 euro gewoon kwijt!

Timesharing

Timesharing is het kopen van een recht om voor langere duur gebruik te maken van een vakantieproduct. De looptijd van het contract moet langer zijn dan één jaar. Vroeger ging het altijd om de koop van een aandeel in onroerend goed, maar nadat bleek dat de wettelijke regels misbruikt werden, heeft de wetgever het begrip ’timesharing’ flink uitgebreid. En dat is in uw voordeel.

Bedenktijd

U heeft 14 dagen de tijd om het contract kosteloos op te zeggen. De wet verplicht dat het contract een aantal zaken benoemt, zoals alle gegevens van het bedrijf en de opzegmogelijkheden die u heeft. Daarnaast moet er een voorbeeldontbindingsbrief bij het contract zitten zodat u er makkelijk vanaf kunt. De contracten van dit bedrijf voldeden niet aan al deze vereisten. Dat houdt in dat uw bedenktijd kan worden opgerekt tot één jaar.

Het bedrijf

Van der Meer Investeringen staat onder leiding van de 27-jarige Van der Meer, voormalig eigenaar van een bakkerij die failliet is gegaan. Dat geeft ons in elk geval geen goed gevoel. Van der Meer heeft alle mogelijkheden gehad om een reactie te geven en bewijzen te overleggen. Daar heeft hij geen gebruik van gemaakt.

Ons advies

Wij denken dat bovenstaande voor zich spreekt. U gaat toch geen zaken doen met een misleidende koekenbakker die al eerder failliet ging?

Geef een reactie