Doeslief voor André

Onlangs zat ik in de trein tegenover een rijzige heer van mijn leeftijd. Wij waren beiden verdiept in ons tijdschrift, totdat hij mij aansprak. Hij wilde mij in het kader van de Sire-actie ‘doe’s lief’ zeggen dat hij altijd zo genoot van mijn bijdragen aan Tijd voor MAX. Zo vaak word ik niet herkend, dus ik kon een glimlach niet onderdrukken. Veel vaker krijg ik bijvoorbeeld op Twitter reacties in de trant van ‘#nepdokter’. Ik vind daarom die Doeslief campagne wel sympathiek. Op mijn wandelingen met de hond groet ik meestal andere weggebruikers en lang niet iedereen groet terug. Als dat wel gebeurt met een vriendelijk glimlach, stemt mij dat de hele dag vrolijk.

Een gave

Mijn reisgenoot bleek bij Natuurmonumenten te hebben gewerkt. Samen verbaasden wij ons erover dat die organisatie zijn beste ambassadeur, boswachter André Donker, had laten vertrekken. Wij waren het erover eens dat André de gave heeft om zijn liefde voor de natuur over te brengen en er nog een boodschap over het beheer van onze toekomst aan te koppelen. Om in transfer termen te spreken, hadden ze hem nooit moeten laten gaan, maar kan zijn nieuwe werkgever, Kroondomein Het Loo, heel tevreden zijn met deze aanwinst.

Doe’s lief voor André

Des te jammer is het dat André nu niet meer in Tijd voor MAX te gast zal zijn. Hij had mij dat bij de Oudejaarsuitzending van Tijd voor MAX al gemeld, maar toch schrok ik van zijn afscheidscolumn aan zijn ‘Lieve kijkers’. Het lijkt een beetje of zijn nieuwe werkgever de Ronaldo onder de boswachters voorgoed op de reservebank laat zitten. Het wordt nog lastig om iemand te vinden met zoveel passie voor natuurbehoud. Daarom wil ik de actie starten Doe’s lief voor André. Leuk als je hieronder een reactie achter laat.

Geef een reactie

Reacties (6)

 1. Jeannette5 says:

  Ik vind het ook heel erg jammer dat André Donker weg is. Ik denk niet dat er een tweede is zoals hij.

 2. Baerends says:

  Misschien kan Marieke Schatteleijn, boswachter, bekend van het programma BinnensteBuiten, André vervangen binnen het Max programma?
  Marieke is net als André zeer positief en heel enthousiast èn kundig, naar mijn idee.

 3. Janet Bakker says:

  Het is heel jammer dat André Donker weg is. Een bevlogen man die op een prettige en kundige manier zijn verhaal doet. Hier wil ik hem hartelijk voor bedanken en ik wens hem ook veel geluk en plezier op het Loo.
  Voor wat betreft een (eventuele) opvolger: Marieke Schatteleijn. Net als Baerends vind ik dat ze zéér positief is en enthousiast en kundig is. Maar ja, wegkapen bij Binnenstebuiten is ook weer zo gek. Zou ze niet in twee programma’s willen praten over de natuur? Ik hoop het, want ik denk dat ze best past in het team van Tijd voor MAX.

 4. Hyacinthe says:

  Jammer, en waarom.
  Zo rustig wordt alles uitgelegd een gemis !!

 5. verontrust says:

  Ja als er een man is die ik ga missen bij omroep max is het andre! Wat een passie heeft die man.wilde dat ik met hem door een bos kon lopen. Helaas het zij zo.veel succes andre bij je nieuwe baan.maar im denk dat ik je. Zeker eens een keer zal tegen komen !!

 6. Jan den Uijl says:

  Jammer dat André Donker weg is bij NM, zijn opvolger moet het nog maar bewijzen wat ze waard is in het programma.