Beursaanbiedingen

Beursaanbiedingen

In aansluiting op het maatschappelijke MAX-programma Meldpunt schrijft presentatrice Elles de Bruin elke 2 weken een column over consumentenzaken. Deze keer: aanbiedingen op beurzen die Elles de wenkbrauwen doen fronsen.

Merkwaardige aanbiedingen

Heeft u een tijdbom in uw buik? Wilt u een aneurysma – een gescheurd bloedvat – voorkomen? Laat het checken met een AAAquickscan! Greek Superfood, gemaakt van hars uit een wonderboom, zorgt voor een betere gezondheid. Nieuwe, extra sterke natuurlijke slaapdrankjes, een middel om verstopte bloedvaten weer schoon te vegen, of koop een sieraad met magneten tegen stralingen, ook goed voor lijf en leden. Het zijn enkele aanbiedingen die dit jaar te vinden waren op de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs Utrecht.

Urnbootje en beleggen in Duitsland

Dit jaar bezocht door ruim 106.000 mensen. Er is veel, heel veel te vinden op deze beurs en ieder jaar lijkt er meer bij te komen. Naast de medische hulpmiddelen, elektrische fietsen, massageapparaten en installaties die hard water zacht maken, zijn er veel aanbiedingen die mij de wenkbrauwen doen fronsen. Een bedrijf biedt een techniek aan waarbij de overledene op een biologische manier kan worden opgebaard, mede om de dierbare zo goed mogelijk te conserveren en de ontwikkeling van vervelende luchtjes tegen te gaan. Een urnbootje, onder de noemer ‘Een letterlijke laatste uitvaart’. Er worden ook financiële producten verkocht op de 50PlusBeurs, onder meer beleggingen in Duits vastgoed. Hoe weet ik nou of dat betrouwbaar is? Bij veel producten en diensten geldt: vandaag aangeschaft met veel beurskorting!

Pijn in de buik

Met vlotte, vriendelijke babbels proberen allerlei mensen mij te overtuigen om snelle keuzes te maken. Maar wat zijn mijn rechten als ik achteraf toch niet zo blij ben? Veel stands hebben geen winkel en staan enkel op dit soort beurzen. Kortom, ik krijg af en toe een beetje pijn in m’n buik als ik de producten en diensten hier zie. Wie zijn eigenlijk de mensen die hier de stands bevolken? Zijn de verkopers gescreend op betrouwbaarheid of wordt iedereen hier gewoon toegelaten? Of is er een selectie?

Meldpunt, vanaf 13 september 2019 elke vrijdag om 19.00 uur op NPO 2.

Geef een reactie

Reactie

  1. oosterwijck says:

    Mijdt gelegenheden, waar U aangepraat wordt, iets te kopen (met prachtige demonstraties). Maak er een vaste gewoonte van, alleen goederen te kopen, waarvan U overtuigt bent, tijdens Uw dagelijks leven, “niet zonder te kunnen”. Alles wat U op een beurs tegenkomt, heeft U niet nodig. Beurzen zijn bedacht, om goederen te verkopen, waar U normaal niet aan zou denken en niet nodig heeft.

    Vijftig jaar geleden, toen verkopers langs de deuren hun wondermiddelen verkochten (en demonstreerden), sprak mijn vader de wijze woorden: “Jongen, koop nooit iets van iemand in een “goei pak” (duur kostuum) die jouw komt vertellen (jouw opzoekt), dat je daar beter van wordt. Als het product noodzakelijk is, ga je zelf wel naar de verkoper toe.