meldpunt

10 jaar Meldpunt

Aansluitend op het MAX-consumentenprogramma Meldpunt schrijft presentatrice Elles de Bruin elke 2 weken een column over consumentenzaken. Deze keer: Meldpunt is jarig.

Meldpunt 10 jaar

Meldpunt viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. 10 seizoenen lang uitzendingen waarbij we consumenten helpen met problemen. En volgens mij kunnen we nog 10 jaar lang programma’s maken, want wekelijks meldt u ons tientallen onverkwikkelijke zaken en kwesties. Soms heb ik me wel afgevraagd: is het ooit klaar? Komt er een moment dat alles een keer is langsgekomen? Maar dat is niet zo.

Ingewikkelder

Afgelopen 10 jaar is de wereld een stuk ingewikkelder geworden vanwege digitalisering. Veel mensen hebben, vaak heel begrijpelijk, de digitaliserings-slag volledig gemist, terwijl de overheid en instanties wel verwachten dat iedereen online z’n zaakjes regelt. Dat gaat soms mis en dan trekken mensen bij MAX aan de bel.

Daarnaast speelt de toenemende vergrijzing; de helft van alle Nederlanders is inmiddels boven de 50 jaar. Dat veroorzaakt druk op de (ouderen)zorg en dat zorgt weer voor problemen voor de consument als afnemer van zorg. Wij blijven dat heel nauwgezet volgen.

Dankbaar

Ik ben zo blij dat wij de afgelopen 10 jaar veel kijkers hebben kunnen helpen. De mails en brieven waarin mensen hun dank uitspreken zijn vaak aangrijpend en nog steeds raakt mij en de hele redactie dit. Dat is waar we het voor doen.

Meldpunt online

Wat ook veranderd is in de afgelopen 10 jaar, is dat we nu een online platform hebben, maxmeldpunt.nl, dat het hele jaar, ook als de tv-uitzending een zomerstop heeft, te bezoeken is en waar u veel informatie kunt vinden. Via het forum kunt u hier ook meepraten over allerlei onderwerpen.

En natuurlijk kunnen we de uitzendingen en de website alleen maken als u ons blijft voeden met uw tips en klachten. Blijf dat ook dit tv-seizoen weer doen.

Meldpunt, elke vrijdag rond 19.20 op NPO 2.

Geef een reactie

Reactie

    Lodijk says:

    Goede middag Elles,Je kan mij dan wel doordringend aankijken,ik heb het volgende verhaal voor je.T.Tom Brusse uit Bergen op Zoom. is na jaren tot de ontdekking gekomen dat zijn pensioen niet klopt..Ook door oud collega.,s om mij heen die blijven krijsen je PENSIOEN is veelste laag…ik heb 35 jaar bij 1 bedrijf gewerkt en 35 jr pensioen premie betaald.In vroeger jaren was je bijna 1/3 van je salaris kwijt aan inhoudingen..Het excuus van het BP metaal is,toen U met pensioen ging heeft Uw werkgever foute zaken aangeleverd.,een ander kletsverhaal is misschien heeft U ergens anders nog wel pensioen opgebouwd(Manager van BP)Als je jezelf in deze materie gaat verdiepen,is het verbazingwekkend hoeveel elende je tegen komt.,en dan komen de zakkenvullers om de hoek kijkenVoor 1500 euro zoek ik het voor U uit,ook nog 1 met een hoger bedrag rond de 2000 euro..Bij Elles behoef je alleen maar lid te zijn van Omroep Max,mijn vraag aan jouw is;
    mijn inschatting is dat ik maar 50% van het pensioenbedrag per maand ontvang. Ben dus nu 91 en 27 jr financieel belazerd door BP.wat nu?????

    ..