facebookvirus

Let op: er ‘heerst’ een Facebookvirus

Er heerst een virus, een Facebookvirus. Het heeft bij ruim 800.000 mensen al voor problemen gezorgd. Het virus verspreidt zich via de Facebook Messenger-app. Gelukkig is er een manier om het kwijt te raken. 

Facebookvirus

Via de messenger-app van Facebook ontvangen gebruikers een bericht van een vriend of vriendin met daarin een de link naar video.html. Het lijkt of het gaat om een leuk filmpje, maar niets is minder waar. Het gaat hier om een Facebookvirus.

Wanneer u op de link klikt komt u op een pagina terecht die veel weg heeft van een YouTube-pagina. Daar wordt u vervolgens gevraagd iets te installeren. Doet u dit, dan installeert zich automatisch malware op uw telefoon of computer. Op Twitter en Facebook verschijnen diverse berichten waarin mensen aangeven last te hebben van het Facebookvirus en om anderen te waarschuwen.

Stappenplan

In april van dit jaar duikt dit Facebookvirus al eens op. Mocht u het virus op de computer, laptop, telefoon of op uw tablet hebben staan, dan is er een stappenplan om het kwijt te raken.

(Bron: AD, Dutch Tech Magazine. Foto Shutterstock)

Geef een reactie