Het Villa VdB kerstmenu van 2025
Publicatiedatum: 24 december 2025
Jurgen van den Berg ontvangt op 24 december 2025 kookboekenschrijvers in zijn radioprogramma Villa VdB. Samen bereiden zij een kerstmenu voor. Dit jaar zijn de gasten Judith Cyrus en Jeroen van Ooijen.
Woensdag 24 december 2025 tussen 14.00 en 15.30 uur zijn de kookboekenschrijvers te gast in Villa VdB op NPO Radio 1 en vertellen ze over de gerechten.
Het voorgerecht van Judith Cyrus
Judith Cyrus maakt het voorgerecht van het Villa VdB kerstmenu in 2025. Ze maakt een groentebouillon met cassave, taro, kokosroom en voor de liefhebber Madame Jeannette peper. Cassave is een wortelknol, net zoals taro. Dit kunt u bij de toko kopen.
Het hoofdgerecht van Jeroen van Oijen
Jeroen van Ooijen maakt het hoofdgerecht van het Villa VdB kerstmenu. Jeroen noemt zichzelf ook wel Chef on a Mission. Hij wil mensen beter en ontspannen leren koken, aan de hand van de meest bekende recepten. Daarom maakt hij voor het hoofdgerecht een authentieke boeuf bourguignon.
(Bron: Judith Cyrus en Jeroen van Ooijen. Hoofdfoto: © Sander Mulkens)
Het dessert van Gawan Nap
Gawan Nap maakt het dessert van het Villa VdB kerstmenu van 2025: tarte tati. Nu is Gawan bakker, maar hij kookte ook in sterrenrestaurants en studeerde bedrijfskunde. In de sterrenrestaurants leerde hij de waarde van verse ingrediënten. En dat gunde hij iedereen en dus begon hij een bakkerij in Utrecht. Met eerlijke en pure ingrediënten brood maken wat voor iedereen toegankelijk is.
(Foto boven het artikel: © MAX)




