Kamer van Vermeer

Online expositie bij De Nieuwe Vermeer

Er is meer Vermeer! In de online expositie zijn alle werken uit de uitzending op superresolutie te bestuderen in het 3D-museum én ontdekt u meer over het leven en werk van De Grootmeester.

Bezoek het 3D-museum

De kamer van Vermeer

In de kamer van Vermeer is geschiedenis geschreven. Of beter gezegd: daar is geschiedenis geschílderd. Door één van Hollands’ grootste meesters. Het meisje met de parel, het Stadsgezicht op Delft, Het straatje, Het Melkmeisje… Al deze wereldberoemde werken kwamen waarschijnlijk in deze kamer uit de handen van Johannes Vermeer.

De werkkamer is gereconstrueerd met details uit verschillende creaties van Vermeer. Niet alleen uit zijn bekendste werken, ook met details uit de 6 verdwenen werken. In de Nieuwe Vermeer brengen professionele kunstenaars en creatievelingen de verloren werken opnieuw tot leven. Bekijk de creaties van de meesterschilders vanaf zondag 12 februari in de kamer van Vermeer.

Online expositie

Stap door de deur van de kamer van Vermeer en betreed ook de online expositie. In dit museum zijn de werken van thuisschilders uit heel Nederland tot in het diepste detail te bewonderen. Deze creatievelingen volgden de hand van Vermeer, maar gaven daaraan hun eigen invulling. Van dobbelstenen tot lego en van wol tot fotografie; er worden veel verschillende materialen gebruikt. Loop rond, of klik op een werk om er meer over te weten te komen.

Over De Nieuwe Vermeer

In het tv-programma De Nieuwe Vermeer brengen creatievelingen en professionele kunstenaars uit heel Nederland deze verdwenen werken tot leven. De werken worden beoordeeld door Vermeer-experts Pieter Roelofs en Abbie Vandivere. Een ode aan de iconische schilder, maar vooral ook een ode aan creatief Nederland. Het programma omvat naast een televisieprogramma ook een podcast, VOD-serie én een online expositie. De zes afleveringen van De Nieuwe Vermeer zijn te bekijken via NPO Start. De 12 winnende doeken worden van 20 maart tot en met 4 juni 2023 geëxposeerd in Museum Prinsenhof Delft en het Mauritshuis in Den Haag.

Alles van De Nieuwe Vermeer

Geef een reactie

Reacties (3)

    Thijs van Amsterdam says:

    “In dit museum zijn de werken van thuisschilders uit heel Nederland tot in het diepste detail te bewonderen.”

    ik zie ze niet…

      Henk Ravenhorst says:

      Dat viel mij ook op

    Henk Ravenhorst says:

    Ik zie de werken van alle deelnemers nergens terug. Dat is wel beloofd aan de deelnemers. Als, uiteindelijk niet geselecteerde, deelnemer aan 1 van de uitzendingen stoor ik mij hier wel aan. Zo maakt u een programma over de rug van mensen die hoop hebben in beeld te komen en dan gebeurt daar niets mee. Best jammer. Zeker als je ziet dat mensen die niet hebben deelgenomen en nu hun werk insturen wel zichtbaar zijn.