Duur 03:27
Gepubliceerd op 20 september 2021

Nieuw advies over de griepprik

De Gezondheidsraad komt voor het eerst sinds 2014 met een nieuw advies over de griepprik. De raad adviseert de griepprik nu ook voor nieuwe groepen, zoals mensen met dementie onder de 60 jaar, alle mensen met neurologische aandoeningen als MS, Parkinson, ALS, en epilepsie. Opvallend is ook het advies dat mensen met een fors overgewicht beter een griepprik kunnen nemen. Dokter Ted van Essen bespreekt het in Tijd voor MAX.

In zijn column op MAX Vandaag vertelt ook over het nieuwe advies van de Gezondheidsraad over de griepprik.

Geef een antwoord

Reacties (8)

 1. Justme58 says:

  En de farmaceutische industrie wrijft in de handen want zij zijn de winnaars in dit vaccinatiespel. 1,5 jaar lang zijn mensen bang gemaakt voor corona, en ja, corona moet je niet onderschatten, Griep ook niet. Maar de griepspuit is omstreden blijkt uit dit artikel uit 2017
  trouw.nl/nieuws/waarom-we-moeten-stoppen-met-de-griepprik~bbfb9e5b/

  Die gezondheidsraad kan helemaal niet onderbouwen wat ze nu adviseren. Ze gebruiken de corona-angst om mensen overal bang voor te maken.

  Ik ben 60 plus en gooi ook dit jaar de uitnodiging voor de griepspuit weg. Ik vertrouw op mijn eigen weerstand, ben veel buiten en slik extra vitamine D (daarvan is wel aangetoond dat het je weerstand vergroot)
  Het coronavaccin heb ik wel genomen al begin ik steeds meer twijfels te krijgen over dat vaccin want ik blijk dus helemaal niet zo veilig te zijn. In mijn familiekring zijn 2 volledig gevaccineerde mensen toch besmet geraakt en een ervan is daar ook nog eens goed ziek van geweest.

  Maar nu dus de griepspuit…moet je straks ook aantonen dat je een griepspuit hebt gehad omdat je anders nergens meer mag komen?
  Wat is het volgende vaccin wat we zeker moeten nemen?

  En ondertussen maar klagen over de kosten van de vergrijzing, maar ja, als je niet dood mag gaan……..

  1. valerie3 says:

   Helemaal mee eens. Alles voor de farmaceutische industrie net als statines. Nee ik leef gezond geen alcohol sigaretten of junkfood en hou mijn gezondheid op peil.

  2. Willie Wie says:

   justme58 kijk maar uit dat ze je niet je graf injassen met die zgnde vaccinaties! ’t mag niet eens vaccinatie heten en Faucci neemt ze zelf niet. dat paardenmiddel van Pfeizer is al in de handel en spotgoedkoop, maar wordt verboden omdat ze een nieuw (bijna gelijkend middel) op de markt gaan brengen tegen heel veel meer geld……………….. deels dus eens met jouw mening!

 2. woeffie says:

  Ik vraag me af hoe verstandig het is om na twee prikken tegen Corona ook nog eens de griepprik te nemen. Wordt het allemaal niet een beetje te veel. Wanneer houdt men op met het hersenspoelen van mensen. Het Corona virus gaat helaas nooit meer weg.

  1. Justme58 says:

   En wat denk je van al die andere vaccinaties, met name de kinderen. Want er is dus ook het vaccin voor baarmoederhalskanker, eerst voor 13 jaar en ouder, na veel meldingen wereldwijd over bijwerkingen was de animo van deze meisjes niet meer zo groot en een 13 jarige mag zelf beslissen, dus hebben ze die leeftijd vervroegd en er meteen maar de jongetjes vanaf 7 jaar bij gedaan, met allerlei enge verhalen wat die jongetjes kunnen krijgen als ze het niet doen. Dus weer bangmakerij en alles gericht om in de toekomst ‘beschermd’ te zijn tegen allerlei ziektes.
   Ieder vaccin zou op zich veilig zijn, maar is er ook onderzocht wat al die vaccinaties samen doen in een (jong) lichaam.
   En verder is het de vraag of de jeugd nog wel een toekomst heeft als je de berichten over het milieu en klimaat leest. Laten we eerst een zorgen voor een gezonde omgeving. Ik las afgelopen week dat er jaarlijks wereldwijd 8.000.000 mensen sterven aan luchtverontreiniging en zo. Dat is wel even wat anders dan een griep of corona.

  2. Justme58 says:

   Aanvulling op wat ik net schreef over al dat vaccineren. Lees de angstzaaierij hier.

   ad.nl/politiek/ook-jongens-krijgen-vanaf-2021-een-hpv-vaccinatie~ae688f4a/

 3. Mikajuma says:

  Tjonge, jonge, wat een gedoe om een griepprik voor een nieuwe extra groep. Het gaat hier om mensen, die extra kwetsbaar zijn. Tuurlijk verdient de farmaceutische industrie hier ook aan. Maar dat dit de maatschappij nu zoveel meer geld gaat kosten is onzin. Als die kwetsbare mensen met complicaties van de griep in het ziekenhuis belanden, kost dit de maatschappij beduidend meer geld.

  En natuurlijk is iedereen nog steeds vrij om de griepprik wel of niet te nemen. Die neem ik als 70-jarige ook niet, omdat ik door mijn gezonde levensstijl mijzelf niet kwetsbaar acht.

  1. kristien12 says:

   Ik doe helemaal nergens meer aan mee. Ik heb alles gelezen over die experimentele prikken met ziekte en bijwerkingen. Griepprik hoef ik ook niet. Mijn gezondheid is prima en hoop volgend jaar 78 te worden. Vitamine D, C, en lekker bezig zijn met mijn hobby’s en heb lieve leuke mensen om me heen.

Bekijk ook

Meer