Duur 05:44
Gepubliceerd op 22 december 2020

Koen op de Kerstkaart: Midwinterhoorn blazen

Na 2 succesvolle zomerseizoenen van de online MAX vakantieman-serie Koen op de Kaart, is er nu een heuse winterspecial! In Koen op de Kerstkaart gaat verslaggever Koen Bugter op zoek naar creatieve uitjes die we in deze rare tijd en met alle regels en beperkingen nog wél kunnen doen. Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering te zien op de sociale media van Omroep MAX en hier op MAX Vandaag.

In de vierdelige winterspecial gaat Koen op zoek naar het heerlijke, traditionele kerstgevoel van kerstmarkten, volle cafés en gezellige evenementen. Alleen dan zonder de kerstmarkten, volle cafés en gezellige evenementen. De activiteiten die Koen op zijn Kerstkaart zet, zijn allemaal in of rond het huis uit te voeren.

Midwinterhoorn blazen

In Oostenrijk wordt er gejodeld, in het oosten van Nederland hebben ze de midwinterhoorn. Net als jodelen heeft het van origine niets met muziek te maken, maar werd het gebruikt als communicatiemiddel. Het geluid is even prachtig als de traditie, maar helaas gaan de festiviteiten eromheen dit jaar niet door. Koen gaat op bezoek bij de blazers uit Lunteren, om u/jou toch nog te kunnen laten genieten van het mysterieuze geluid van de midwinterhoorn.

Koen op de Kerstkaart is de hele decembermaand te zien hier op MAX Vandaag.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer