Koffers

Museum FENIX zoekt koffers vol reisverhalen

In 2024 opent in Rotterdam het museum FENIX. Een van de exposities bestaat uit oude koffers, een kofferdoolhof. Hier kunnen bezoekers doorheen dwalen en de vele verschillende reis- en migratieverhalen ervaren. Het landverhuizersmuseum is daarvoor nog op zoek naar oude koffers. Heeft u nog een oude koffer met een verhaal liggen?

Alle soorten en maten koffers zijn welkom!

Maar liefst 2000 koffers zullen de bouwstenen van het labyrint vormen. FENIX vraagt hulp uit heel Nederland om mee te bouwen aan dit bijzondere doolhof. Om deze koffers te verzamelen trekt het museumteam door het land. Tijdens inzameldagen kunnen mensen terecht die een koffer aan de collectie willen doneren. Alle soorten en maten bagage zijn welkom. De teller staat al op 600 koffers. FENIX hoopt nog honderden koffers te mogen ontvangen.

Koffer inzameldagen

Er zijn al een aantal inzameldagen geweest, maar er staan er nog 2 op het programma in 4 verschillende steden:

Zaterdag 21 mei 2022 – Forum in Groningen en Rozet in Arnhem.
Zondag 22 mei 2022 – TextielMuseum in Tilburg en Amare in Den Haag.

Koffers kunnen worden ingeleverd tussen 10:00 en 16:00 uur (m.u.v. het TextielMuseum in Tilburg, hier kunnen koffers worden gebracht tussen 12:00 en 17:00 uur).

Meld uw koffer aan!

Heeft u een koffer en wilt u die op een van bovenstaande dagen afgeven? Dan kunt u zich vooraf aanmelden via www.fenix.nl/koffers. Lukt het niet op een van deze dagen, of is het voor u te ver maar heeft u wel een koffer die u aan het museum wilt doneren? Neem dan contact met hen op via mail of bel met 010 – 313 4760.

Op woensdag 18 mei 2022 is Selinay Sucu, projectleider koffer inzameldagen van museum FENIX, te gast in Tijd voor MAX

(Foto: FENIX/Sabine Rovers)

Geef een antwoord