lachend

Met MAX lachend over de drempel

Oudjaar is traditioneel een tijd van terugkijken en lachen. Wij hebben daarom een aantal humoristische sketches van weleer op een rij gezet, waardoor u hopelijk lachend het nieuwe jaar in gaat. Veel plezier en gelukkig nieuwjaar!

Danny Willis: The Fox

The Fox is een sketch met 4 dansende mannen die de jacht op een vos uitbeelden. Eén van hen is een invaller: Danny Willis, een kluns. In het publiek zitten onder anderen Ruud Lubbers, Jan de Koning, Hedy d’Ancona, Jan Schaeffer en een hard lachende Hans van Mierlo.

André van Duin, Frans van Dusschoten en Corry van Gorp: De Bananensketch

Het gaat over een banaan die met zijn vrouw naar een feest is geweest. De sketch is opgenomen in een tijd waarin het blaaspijpje is geïntroduceerd. “Dat wordt pijpie blazen geblazen.”

Toon Hermans: Snieklaas

Toon heeft het niet breed gehad in zijn jeugd. Hij weet zijn ellende zo te brengen dat we er zeer om moeten lachen.

Toon Hermans-Leg neer die bal!

Leg neer die bal is een gelouterde uitspraak geworden, zowel in het voetbal als daarbuiten.

Wim Kan: Oudejaarsconference

Wim Kan is de bedenker van de oudejaarsconferentie. Tijdens oudejaarsavond is Wim Kan in die tijd verplichte kost. Het is in die tijd een eer voor iedere politicus om door Wim Kan in de maling te worden genomen.

Wim Sonneveld: De Stalmeester

Tsja, wat doet zo’n koninklijke stalmeester nou de hele dag? Wim Sonneveld legt het aan het ‘gewone volk’ uit.

Wim Sonneveld: Kroketten

Een kleine zelfstandige in het theaterwezen moet het hoofd boven water houden met de verkoop van kroketten. Op zeer beeldende wijze vertelt hij hoe hij vrijwel geen kroketten verkoopt als er weer een ‘notabeel’ zoals een arts een lezing komt geven.

Paul van Vliet: Majoor Kees

In de tijd van democratisering is nu ook het leger aan de beurt. Majoor Kees komt met nieuwe omgangsregels vanwege de ‘veranderende politieke gezindheid’. “Vragen? Geen vragen!”

Paul van Vliet: Majoor Kees en de Sinterklahaas

Nu is ook de feestviering van Sinterklahaas nodig toe aan democratisering. Majoor Kees legt de nieuwe regels uit voor die viering.

Freddy Frinton en May Warden: Dinner for One

Miss Sophie, een rijke Engelse dame, viert elk jaar haar verjaardag met een aantal oude goede vrienden. Het probleem is echter dat die allemaal zijn overleden. De butler James neemt daarom de honneurs waar. De steeds sterker beneveld wordende butler schijnt deze procedure elk jaar te moeten herhalen. De sketch kent een verrassend einde. Dinner for One is jarenlang het meest herhaalde televisieprogramma geweest.

Joop Doderer en Tineke van Leer: Dinner for One

In de Nederlandse versie van Dinner for One spelen Joop Doderer en Tineke van Leer de rollen van respectievelijk de butler en Miss Sophie. Deze versie komt uit de show van Mies Bouwman.

André van Duin: Koekoeroekoekoe

André van Duin brengt met een muziekgezelschap op zijn geheel eigen wijze het lied Koekoeroekoekoe ten gehore.

Rod Hull, de emoe en Rudi Carrell: Dat doet-ie anders nooit hoor!

Rod Hull is beroemd geworden met zijn Emoe, een grote vogel uit Australië. Het beest houdt er zo zijn eigen regels op na. “Dat doet-ie anders nooit hoor!”

Sid Millward and the Nitwits: Rudi Carrell

Sid Millward and the Nitwits zijn een muzikale comedy act. Rudi Carrell zingt Temptation met ze.

Geef een reactie