Zaanse Schans versus De Efteling

Met fraaie houten molens, woningen en musea is de Zaanse Schans één van de mooiste stukjes Nederland. Niet verwonderlijk dat veel buitenlandse toeristen dit unieke stukje van ons land weten te vinden. Als Nederlanders zelf mogen kiezen vallen ze echter het vaakst voor de Efteling.

Dagattracties

In Nederland hebben we niets te klagen over het aanbod aan attracties. En niet alleen wij zelf genieten daarvan, ook buitenlandse toeristen vallen voor onze publiekstrekkers. Toeristenbureau NBTC zet op een rij welke bestemmingen in 2015 het populairst zijn. In totaal komen er 13 miljoen toeristen op de dagattracties af. Met 1,6 miljoen buitenlandse gasten is de Zaanse Schans het meest gewild. Op de voet gevolgd door het Van Gogh Museum in Amsterdam. Ook populair in de hoofdstad zijn het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum en een tochtje door de grachten.

Efteling populairst

Worden buitenlandse en Nederlandse toeristen bij elkaar opgeteld, dan is de Efteling evenals in 2014 het populairst. Maar liefst 4,7 miljoen toeristen bezoeken het park in 2015. Gevolgd door het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, de Zaanse Schans en nieuwkomer in de top vijf Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Klompen of sprookjesbos

In de Zaanse Schans wandelt u in een uniek veenweidelandschap tussen fraaie panden en kunt u kijken naar ambachten als klompen- en kaasmaken. Bij de Efteling denken we meteen aan Kaatsheuvel, de Indische waterlelies, het spookhuis en het sprookjesbos. Eigenlijk zijn de twee attracties op geen enkele manier met elkaar te vergelijken en zijn ze gewoon beide een bezoek waard, maar blijkbaar heeft Nederland toch een voorkeur.

Gaat uw voorkeur ook uit naar de Efteling of bezoekt u toch liever de Zaanse Schans?

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    Nynke Pansier says:

    De Zaanse Schans ligt in mijn woonplaats. Uiteraard lies ik voor de Zaanse Schans. De Efteling is ook prachtig en nostalgisch, maar de Zaanse Schans is eeuwig.