Duur 04:19
Gepubliceerd op 24 augustus 2021

We zijn er Bijna! gaat verder: Radio Kootwijk

We zijn er Bijna! blijft in 2021 met de groep kampeerders dicht bij huis. De vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. Ze ontdekken in een reis van 30 dagen al het moois in eigen land. In We zijn er Bijna! gaat verder, nemen we u verder mee langs de hoogtepunten van deze reis. In deze aflevering is dat een rondleiding door Radio Kootwijk.

Radio Kootwijk: een markant gebouw midden op de Veluwe

René de Graaff van Staatsbosbeheer, neemt ons mee op een extra rondleiding door het Radio Kootwijk. Het complex is gebouwd om contact te onderhouden met Nederlands- Indië. Het geeft familieleden de gelegenheid om elkaar na lange tijd weer te spreken. In februari 1923 wordt het station opgeleverd en wordt het 1e gesprek gevoerd door koningin Emma. Het is in die tijd de langste verbinding ter wereld, maar liefst 12.000 kilometer. Het is nog altijd één van de meest markante gebouwen van Nederland en ligt midden op de Veluwe.

We zijn er Bijna! gaat verder

Wie geen genoeg krijgt van We zijn er Bijna! in Nederland, kan hier op MAX Vandaag terecht. Daar zijn aanvullende video’s te vinden over de uitjes en bestemmingen uit de uitzending. Zo zijn we met Paul Rem naar het Zweetkamertje geweest in Leiden en gaf hij een koninklijk tour. En vaar mee met schipper Cockie Schilperoort op een charterboot van de Bruine Vloot. Benieuwd naar de reizen van voorgaande jaren? Kijk dan op de overzichtspagina van We zijn er Bijna!

Aflevering 3 van We zijn er Bijna! is te zien op dinsdag 24 augustus 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer