Duur 04:06
Gepubliceerd op 24 augustus 2021

We zijn er Bijna! gaat verder: de Bruine Vloot

We zijn er Bijna! blijft in 2021 met de groep kampeerders dicht bij huis. De vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. Ze ontdekken in een reis van 30 dagen al het moois in eigen land. In We zijn er Bijna! gaat verder, nemen we u verder mee langs de hoogtepunten van deze reis. In deze aflevering is dat op een schip van de Bruine Vloot. 

De Bruine Vloot is uniek voor Nederland

Cockie Schilperoort is schipper en eigenaar van een origineel charterschip van de Bruine Vloot. De vloot dankt zijn naam aan de kleur van de zeilen. Die waren vroeger bruin, omdat ze werden ingesmeerd met een teerachtige substantie om ze te beschermen tegen weersinvloeden. In Nederland varen er nog zo’n 400 schepen van deze vloot rond verspreid over het hele land. Cockie vertelt over het belang van de vloot en deelt haar eigen passie voor het varen en het behoud van deze schepen. “Nederlanders realiseren zich niet altijd hoe uniek deze vloot is”, zegt Cockie. “Je hebt de tulpen en de klompen, maar we hebben ook de Bruine Vloot.”

We zijn er Bijna! gaat verder

Wie geen genoeg krijgt van We zijn er Bijna! in Nederland, kan hier op MAX Vandaag terecht. Daar zijn aanvullende video’s te vinden over de uitjes en bestemmingen uit de uitzending. Zo zijn we met Paul Rem naar het Zweetkamertje geweest in Leiden en gaf hij een koninklijk tour. En neem een kijkje in Radio Kootwijk waar René de Graaff u rondleidt door dit markante complex op de Veluwe. Benieuwd naar de reizen van voorgaande jaren? Kijk dan op de overzichtspagina van We zijn er Bijna!

Aflevering 3 van We zijn er Bijna! is te zien op dinsdag 24 augustus 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer