Duur 03:26
Gepubliceerd op 26 juni 2017

Verhalen vanuit de huifkar

We leiden vaak een druk bestaan en zetten die trend zelfs in onze vakanties voort. Ook dan willen we veel doen en niets missen. Maar er is een nieuwe trend: slow traveling. Bewust en langzaam reizen en langere tijd op dezelfde plek verblijven. De 70-jarige Hein en zijn 25-jarige dochter Luna nemen deze vorm van reizen wel heel letterlijk. Zij trekken 4 maanden lang met paard, huifkar en hond, naar Frankrijk. 

Vergelijkbare reis

Ruim 23 jaar geleden maakte Hein en zijn gezin al eens een vergelijkbare reis. Toen ging de reis in Frankrijk van start en duurde 6 maanden. Ze kampeerden op willekeurige plekken en trokken heel langzaam van de ene naar de andere plek. Luna is op dat moment nog zo klein dat ze zich nauwelijks iets van de reis kan herinneren.

Nog altijd avontuurlijk

“Ik ben net afgestudeerd van de opleiding journalistiek en werk als freelancer. Dus voor mij het ideale moment om deze reis te maken.” Hein heeft de ziekte van Parkinson en kan om die reden de reis niet meer alleen. Maar hij is nog even avontuurlijk als toen en vindt het geweldig om dit samen met zijn dochter te doen.

Volg de reisverhalen van Hein en Luna

Met paard Trojan en hond Rakker reizen Hein en Luna op hun huifkar van Vorstenbosch, Noord-Brabant, naar Frankrijk. Daar zien ze wel waar de weg hen naar toe leidt. Hun reis en verhalen zijn te volgen op de blog opdebok.tv.

Dit onderwerp is besproken in Groeten van MAX op maandag 26 juni 2017.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer