Duur 03:16
Gepubliceerd op 5 juni 2017

Veilig het water op

Niet alleen op het land, maar ook op het water is het vakantieseizoen aangebroken. Met de boot eropuit, een dagje zeilen of rondvaren met vrienden. Leuk, maar natuurlijk het liefst ook veilig.

Zwemvest vs. reddingsvest

Het klinkt hetzelfde maar een zwemvest en reddingsvest hebben allebei een andere functie. Een zwemvest is een drijfhulpmiddel. Het helpt bij het blijven drijven, maar u kunt er nog wel mee zwemmen. U kunt met een zwemvest ook nog gemakkelijk op uw borst draaien en het hoofd omhoog houden. Een reddingsvest is gemaakt om te redden. Een reddingsvest draait u automatisch op de rug zodat het hoofd en mond boven water komt en u blijft drijven. Het advies is om aan boord van ieder vaartuig voor iedere opvarende een reddingsvest te hebben. In een aantal gevallen is het zelfs wettelijk verplicht. In de video wordt uitleg gegeven over de werking van zwem- en reddingsvesten.

Goed voorbereid

In principe heeft u om een boot te besturen een vaarbewijs nodig. Dit hoeft alleen niet bij boten die niet harder gaan dan 20 kilometer per uur en niet langer zijn dan 15 meter. Toch is het  zaak om goed voorbereid het water op te gaan. Weet welke vaarregels er gelden op het water. U vaart immers niet alleen. Zorg dat de boot goed uitgerust is en check voor u het water op gaat wat de verwachte weersomstandigheden zijn.  Op de website Varendoejesamen.nl leest u nog meer hoe u goed voorbereid het water op gaat.

Geef een reactie

Reactie

    wkoerten@gmail.com says:

    Leuk en informatief filmpje. Wat ik echter mis is het gebruik van een beenbandje bij de redding/zwemvesten. Het wordt ook niet gedragen in het filmpje.

Bekijk ook

Meer