Duur 05:06
Gepubliceerd op 6 augustus 2017

Reizen met virtual reality

Om onze vakantiebestemming te bepalen kijken we nu nog steeds naar foto’s op internetsites of in reisgidsen. Maar voor hoe lang nog? Want het is al mogelijk om een kijkje te nemen op uw vakantiebestemming met virtual reality. Alvast even rondkijken op de kamer, bekijken hoe groot het zwembad is en zien of het strand echt zo mooi is als op de plaatjes. Het kan met behulp van de VR-bril. 

Beleven

Wanneer u een site van een reisorganisatie bezoekt, ziet u alleen ‘platte’ foto’s of in sommige gevallen een panorama-foto. Met virtual reality kunt de bestemming daadwerkelijk beleven. Met de bril op kunt u een kijkje nemen in de hotelkamer, er doorheen lopen zelfs. Is het uitzicht vanaf het balkon daadwerkelijk zo mooi als op de site of brochure staat aangegeven.

Met Google Earth kunt u ook een kijkje nemen in de omgeving van waar u naar toe gaat. Virtual Reality gaat een stapje verder en geeft een 3D impressie van de omgeving. “Reizen is een emotie en uw reisbestemming bekijken met een VR-bril geeft dat. U beleeft waar u staat”, aldus Avinash Changa van WeMakeVR.

Juist voor ouderen

Virtual Reality is juist voor ouderen zeer geschikt. Al eerder bedachten Anton Knipper, Fokko van der Woude en Arend Wouwenaar een oplossing om de eenzaamheid onder ouderen te bestrijden: herinneringen ophalen in een virtuele wereld. Avinash Changa beaamt dat het bij uitstek iets voor ouderen is. “Toen wij begonnen waren de eerste testen ook met ouderen. We ‘brachten’ hen met de VR-bril naar het Concertgebouw, de grachten van Amsterdam en naar het buitenland. Iets wat ze soms jaren niet hadden gedaan.”

Toekomstmuziek

Hoe lang laat deze ontwikkeling nog op zich wachten? Verwacht wordt dat het binnen 2 jaar mogelijk is om op deze manier vast een kijkje te nemen op uw reisbestemming. U kunt dan vanaf een website op een link klikken en op reis gaan.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer