112NL-app

Politie lanceert 112NL-app voor wie niet goed kan horen of spreken

Wie niet goed kan horen of spreken en de hulpdiensten nodig heeft, kan sinds woensdag 12 januari 2022 chatten met de 112-meldkamer via een app. De app, 112NL, is ook geschikt voor mensen die geen Nederlands of Engels spreken en is gratis te downloaden. 

Beter en sneller helpen

De app is bedoeld als een aanvullende manier op de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance) in Nederland te bereiken. Met de app krijgt u contact met de meldkamer. Daar start een centralist als iemand bijvoorbeeld niet goed kan spreken, een chatgesprek. Op deze manier kunnen de centralisten beter en sneller helpen. De app deelt ook automatisch de locatie met de meldkamer.

112NL heeft vertaalfunctie voor 109 talen

Wie de app downloadt kan vooraf invullen of hij of zij moeite heeft met spreken of horen. Daarnaast kan er een voorkeurstaal opgegeven worden, de app heeft een vertaalfunctie voor 109 talen. De politie laat weten dat de app de komende tijd verder wordt ontwikkeld en uitgebreid met onder andere een mogelijkheid om foto- en video’s door te sturen naar de hulpdiensten.

De app is gratis te downloaden voor Android toestellen en iPhones.

(Bron: Nu.nl, Politie,nl)

Geef een reactie