hotel

Matrassen, badjassen en televisies, dit wordt er uit hotels gestolen

Nachtje in een hotel? Dan heeft ook u misschien weleens een zeepje of shampoo meegenomen, deze liggen er tenslotte voor gratis gebruik. Maar sommige hotelgasten maken het wel heel bont: uit veel hotels verdwijnen regelmatig badjassen, handdoeken, koffiezetapparaten, televisies en zelfs matrassen.

Van kledinghangers tot koffiezetapparaten

Uit een Duits onderzoek onder honderden 4- en 5-sterren hotels in Europa, blijkt dat het meest uit 5-sterren hotels wordt gestolen. Badjassen, handdoeken, kledinghangers en pennen worden het vaakst meegenomen, maar ook televisies, toiletbrillen en zelfs matrassen zijn gewild.

Hoe worden deze hoteleigendommen het hotel dan uit gesmokkeld? Een handdoek en badslippers kunnen gemakkelijk in een koffer worden meegenomen, maar een matras of koffiezetapparaat meenemen is een ander verhaal. Daarom worden deze spullen volgens het onderzoek vaak ’s nachts meegenomen. Meestal gebeurt dit bijvoorbeeld via een lift die direct naar een ondergrondse parkeerplaats leidt.

hotels

De gratis zeepjes en kleine shampoos mag u best meenemen, maar de handdoeken niet.

Dit nemen Nederlanders mee

Uit het onderzoek blijkt zelfs dat de voorkeur voor spullen per nationaliteit verschilt. Wij Nederlanders kiezen schijnbaar het vaakst voor toiletpapier en lampen. Duitsers en Britten kiezen meestal voor badjassen en handdoeken, Oostenrijkers smokkelen servies en koffiezetapparaten mee en Amerikanen hebben een voorkeur voor beddengoed en batterijen uit de elektrische apparaten in de kamer. Italianen nemen juist weer wijnglazen mee, mensen uit Zwitserland gaan voor de föhn en Fransen pakken het groots aan door hele televisies inclusief afstandsbediening mee te nemen.

Consequenties?

Maar kunnen deze dieven dan van alles meenemen zonder verdere consequenties? De gegevens van gasten zijn immers vaak bekend door de boeking en als de gegevens vals blijken te zijn, zijn er altijd nog camerabeelden om op terug te vallen. Ondanks dat hoteliers er dus vrij simpel achter kunnen komen wie de dader is, kiezen zij er vaak voor om geen aangifte te doen. Hotels maken deze keuze omdat zij niet geassocieerd willen worden met criminaliteit, omdat dit slecht zou zijn voor het imago. Daarom kiezen veel hotels er voor om de spullen te vervangen zonder verder juridische stappen te ondernemen.

Dit zijn de meest bizarre spullen die worden gestolen

Vindt u het meenemen van een matras al bijzonder? Het kan nog raarder dit zijn de meest bizarre eigendommen die uit Europese hotels zijn gestolen:

  • In een Italiaans hotel nemen 3 mannen een grote piano mee uit de lobby. De piano is nooit teruggevonden.
  • In Berlijn is een complete hotelbadkamer gestript. Van de regendouche tot de toiletbril en zelfs de afvoerpijp, de gasten hebben alles meegenomen.
  • De bankjes in de sauna in een hotel in Salzburg zijn ooit allemaal gestolen.
  • In een Duits hotel verdwijnt een compleet stereosysteem uit de spa. De dieven koppelen de apparatuur ’s nachts los en nemen alles mee.
  • In Engeland zijn ooit de kamernummers van verschillende kamers gestolen. De diefstal wordt pas opgemerkt wanneer een gast zijn kamer niet kan vinden.

Lees ook:

Zo komt een hotel aan zijn sterren

Tips van de mysteryguest bij uw hotelkamer keuze

(Bron: Wellness Heaven, EenVandaag, Travelvalley, Telegraaf)

Geef een antwoord