Italië neemt maatregelen tegen reserveren strandplek

Ook wij Nederlanders maken ons er schuldig aan: een plekje op het strand of aan het zwembad reserveren. Want wie wil er nou niet van de zon (of juist schaduw) verzekerd zijn? In Italië loopt het echter de spuigaten uit: daar worden de plekken al de avond ervoor opgeëist. En dat zijn ze er meer dan zat…

Boete

Strandliefhebbers die publieke stranden bezoeken bij onder meer Toscane en Sardinië kunnen de komende tijd op een boete rekenen, als zij een avond van tevoren al een plek reserveren. Afgelopen zaterdag nam de kustwacht van Livorno bijna 40 strandstoelen, 30 parasols en verschillende handdoeken en badpakken in beslag. In Cecina, Toscane, is het strafbaar om spullen onbeheerd op het strand achter te laten voor 8.30 uur.

60 plus

Enkele jaren geleden gingen de Italiaanse autoriteiten ook al eens over tot het uitgeven van boetes. 6 toeristen in Ligurië kregen toen een boete van rond de 1000 euro, omdat ze voor 6 uur al 10 handdoeken op het strand hadden gelegd. Alle overtreders waren 60 plus.

Diepgewortelde gewoonte

Het reserveren van een plekje op het strand is volgens de Italiaanse krant La Repubblica een “diepgewortelde gewoonte”, ontstaan na de Tweede Wereldoorlog. Er kwamen toen steeds meer toeristen naar Italië om vakantie te vieren.

Er lijken 2 soorten vakantiegangers te bestaan: degenen die strandplekken reserveren en degenen die zich er kapot aan ergeren. Tot welke groep hoort u?

(Bron: nu.nl)

Geef een reactie

Reactie

    Peter Uil says:

    Het zijn afschuwelijke gewoonten om een plaatsje bij strand of hotel te “reserveren” en dan weg te lopen zo van IK heb het alvast. Ben daar ECHT op tegen en haalt de spontaniteit voor anderen weg, als de toperist dat niet begrijpt is actie van het Hotel of strand toezicht behalve gewenst ook NOODZAKELIJK !