Gaat u naar de Spelen in Rio? Bereid u goed voor!

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaan vrijdag 5 augustus 2016 van start. Deze Spelen doen er 241 Nederlandse sporters mee. Stuk voor stuk gesteund door hun eigen familie en supporters. Er wordt, net als bij voorgaande edities, verwacht dat een flink aantal Nederlanders afreist naar de Spelen om de Nederlandse equipe te steunen. Maar hoe wordt de veiligheid van deze mensen gewaarborgd?

Maatregelen

De Braziliaanse autoriteiten hebben voor zowel de deelnemers als bezoekers van de Olympische en Paralympische Spelen uitgebreide maatregelen getroffen. Wanneer u daar bent houdt er dan rekening dat er veel politie en militairen rondlopen. Verder zijn er in de stad en rondom de speellocaties uitgebreide controles.

Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich registeren in het online crisis contactsysteem. Het is niet verplicht, maar het kan goed van pas komen in noodsituaties. Al uw gegevens zijn dan makkelijk terug te vinden.

Pop-up ambassade

Gedurende de Olympische Spelen 2016 verleent de Nederlandse ambassade consulaire diensten in het Holland Heineken Huis. De pop-up ambassade bevindt zich bij de ingang. Het is voor iedereen toegankelijk. U heeft er geen toegangskaart voor het Holland Heineken Huis voor nodig. Hier kunt u terecht als u problemen heeft. Ze kunnen helaas niet alles voor u doen en soms kost consulaire hulp geld. Overleg dit ter plaatse.

Rioranje

Om het de Nederlandse bezoekers aan Rio makkelijk te maken heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken een handig boekje uitgebracht met de titel Rioranje. Hierin staat alles wat u moet weten voor een zorgeloos verblijf in Rio tijdens de Spelen. In het boekje staan tips, belangrijke contactgegevens en er zit een uitneembare kaart in waar alle speellocaties op staan. De boekjes worden aan de Nederlandse supporters in Rio uitgedeeld. Check voor u op reis gaat naar Brazilië het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u ook tips om goed voorbereid op vakantie te gaan. Voor actuele reisinformatie kunt u ook het Twitteraccount van de het ministerie volgen op @247BZ

Op de website TeamNL is alle informatie over de spelen, het programma van de Nederlandse atleten en de deelnemers te vinden.

MAX Vandaag portretteert ter gelegenheid van de  Spelen in Rio de trotse (groot)ouders van 10 olympische sporters. In de serie De Olympische genen van… ziet u onder anderen de vader en moeder van turner Epke Zonderland, die exclusief beeldmateriaal van hun zesjarige Epke tonen.

(Bron: ministerie van Buitenlandse Zaken)

Geef een reactie