Erica Terpstra

Erica op Reis naar Peru en het Indonesische eiland Flores

Het MAX-programma Erica op Reis is terug. Erica Terpstra laat in 4 afleveringen 4 bijzondere plekken op de wereld zien. Ze bezoekt naast het inspirerende Peru onder ander het Indonesische eiland Flores. 

Onderdompelen in verwondering

Erica Terpstra gaat dit jaar weer op reis en laat zich met verwondering onderdompelen in de culturele gebruiken en rituelen van andere landen. Ze heeft in de verre landen bijzondere ontmoetingen met opmerkelijke en inspirerende mensen. In het nieuwe seizoen van Erica op Reis bezoekt zij onder meer Peru en Flores.

Kleurrijke bewoners van Peru

In de eerste aflevering trekt Erica Terpstra in Peru door het Andesgebergte, op zoek naar de sporen die de Inca’s daar hebben achtergelaten. Ze ontmoet de kleurrijke bewoners, spreekt en eet met hen, en ze is getuige van een sjamanistisch ritueel op grote hoogte in de bergen. Per trein reist ze naar Machu Picchu, de legendarische Inca-stad diep verscholen in het Andesgebergte, die nooit werd ontdekt door de Spaanse veroveraars.

De tijd heeft stil gestaan op Flores

Op het Indonesische eiland Flores reist Erica Terpstra langs dorpen waar de tijd geen vat op lijkt te hebben gekregen, en waar voorouderverering nog altijd springlevend is. Ze gaat op zoek naar de draakachtige Komodovaranen; de vraatzuchtige hagedissen die alleen in deze streek voorkomen. Ze maakt een zonsopgang mee bij de gekleurde kratermeren van de vulkaan Kelimutu en verwondert zich over het exotische aanbod op de lokale markten.

Erica op Reis is te zien van vanaf 28 februari 2020, 4 afleveringen, om 21.30 uur op NPO 1. 

Geef een reactie

Reacties (6)

 1. Hylke Age Ramselaar says:

  Jammer dat het niet op de dag herhaald wordt .. Zij doet het altijd zo leuk en uitvoerig . Gr Hylke

  1. B.Harmsen says:

   Weleens aan opnemen gedacht of via uitgesteld kijken, zo moeilijk is het nu ook weer niet.

  2. B.Harmsen says:

   Zondag 1 maart om 11:00uur is de herhaling, nu maar hopen dat het uitkomt qua tijd..

 2. xtreb85 says:

  Besteedt het geld maar in Moldavie !!

 3. B.Harmsen says:

  Heb de uitzending van de reis naar Peru bekeken en het is jammer dat er tijdens de uitzending zo weinig van het land te zien was en is het raadzaam om te stoppen met dergelijke reisprogramma’s je kunt merken dat Erika niet meer zo goed uit de voeten kan. Was zelf in 2008 in onder anderen in Peru en heb heel wat meer gezien dan nu vertoond erg jammer.

 4. MJW says:

  Wat een geweldig programma, wat een geweldig mens, een Kanjer! Top! begin maar vast met de voorbereidingen van een volgende serie van ‘Erica op reis’. Dit is was MAX o.a. zo uniek maakt. zoveel mooie programma’s. Chapeau!!!