Erica op reis

Erica gaat weer op reis in 2018!

Erica Terpstra pakt in 2018 weer haar koffers voor 4 nieuwe afleveringen van Erica op Reis! Dit heeft de enthousiaste en reislustige presentatrice donderdag 11 januari 2018 bekend gemaakt in Tijd voor MAX.

Erica Terpstra: “Dit is toch geweldig nieuws om 2018 mee te beginnen? De voorpret is begonnen!”
Jan Slagter: “Ik ben blij dat Erica weer voor ons gaat reizen. We gaan op zoek naar fantastische bestemmingen.”

Over Erica op Reis

Erica Terpstra laat zich met verwondering onderdompelen in de culturele gebruiken en rituelen van andere landen. Erica heeft in deze landen bijzondere ontmoetingen met opmerkelijke en inspirerende mensen.

Het is nog niet bekend welke landen Erica bezoekt en wanneer de afleveringen worden uitgezonden.

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. Daily says:

  Leuk voor Erica maar voor mij hoeft het niet zo. Is het een leuk idee om onbekende mensen die niet zo’n verre reis kunnen betalen ook eens zo mooie reis te laten maken en dan in het programma te laten zien hoe deze mensen deze reizen beleven. Lijkt me leuk voor de niet zo rijk bedeelde mens en ook leerzaam zowel voor de deelnemende persoon als voor de kijkers.

  Heb zo langzamerhand mijn buik vol van al die bekende Nederlanders op de televisie. Voordeel is wel dat ik nu meer boeken lees en meer tijd besteed aan andere interessantere bezigheden.

  1. Hanneman says:

   Nou Daily, dat is een fantastisch idee. Had er even “Man Bijt Hond achtige” gedachten over. Maar zo we weten is ook MAX gehouden aan het boeken van commerciële successen. En met in ons achterhoofd Floor Dessing die een grote televisieprijs won met haar reisprogramma, stel ik me zo voor dat mevrouw Terpstra toch een beetje de Floor van MAX is. En natuurlijk is het jammer dat succes meestal wordt toebedeeld aan de mensen die al een leven lang succes op succes stapelen. Daar zijn bij MAX ook vele voorbeelden van aan te dragen. Ik denk me zo in dat meneer Mingele liever een soort nieuwe meneer Hilterman zou willen zijn met een eigen uurtje maar… er moet brood op de plank dus aanschuiven bij Tijd Voor Max. Meneer van Inkel zou, denk ik, ook liever bij SLAM FM een grote naam zijn maar daarvoor te oud misschien, toch maar een radioshow bij MAX. Je moet toch érgens van wonen, nietwaar? Natuurlijk zou het veel aardiger zijn om eens niet-commerciële gezichten, of gezichten verre daarvan, succes te laten hebben maar voor aardigheid is in Omroepland eigenlijk niet zo bar veel plaats. Het is eerder een keiharde industrie, geleid door – hoe kan het ook anders – enorme financiële belangen die in de gaten hebben dat mevrouw Terpstra verkóópt. En het moet gezegd, ze doet dat fantastisch. Dat ze behoort tot de stal overbekende televisieverschijningen vind ik in haar geval helemaal niet storend. Herken het wel, hoor, die volle buik, maar bij mij treedt die ergernis pas goed op als het over de enorme bulk SBS en RTL smoelen met hun waardeloze lach of roddelshows gaat. Met hun Linda’s en Dino’s. Carlo’s, Gordons en al dat andere gruwelijk duurbetaalde klasseloze televisievulsel. Wat dat betreft is het inderdaad beter een boek te lezen of andere leuke dingen te doen. Ikzelf? Al weken aan het starten met Beekman en Beekman van meneer Kortooms maar ik ben lui. Een luie lezer en corrupt. Ook al geen hobbyist. Dat wordt dus toch weer innemen. Veel internet. Veel televisie. Dus ook weer mevrouw Terpstra. En we weten nu al; dat wordt LEUK.

 2. gerdebruin says:

  We worden overspoelt met BN’s die zo nodig op pad moeten naar de meest ver afgelegen oorden waar een normaal mens nooit komt. Dit kost bakken met omroepgeld. Als ik het goed gehoord heb wil Erica nu weer naar Nieuw Guinea, Papoea’s bekijken. het zal wel maar ik zit er niet op te wachten. Als je geïnteresseerd bent in deze mensen kan je hierover op internet ook genoeg vinden. Ik zou het zinvoller vinden als het geld besteed werd aan series zoals Hendrik Groen bijvoorbeeld of Heel Holland Bakt
  Hetzelfde geld voor al die kookrubrieken, in bijna elk programma staat er wel iemand zich uit te sloven in de een of andere keuken.