Erica in Vietnam

Erica gaat weer op reis!

Fans van Erica op Reis kunnen hun hart ophalen, want Erica Terpstra pakt namelijk weer haar koffers! In 2 afleveringen laat ze de kijker kennismaken met inspirerende mensen en bijzondere culturen uit Vietnam en China. 

Vietnam

Erica Terpstra reist in de eerste aflevering naar Vietnam. In Hanoi bezoekt ze onder meer het oude centrum van de stad en de eeuwenoude tempels. Daarnaast neemt ze een kijkje op een lokale markt, vol bijzondere en exotische etenswaren. Ze spreekt met de inwoners, die de donkere jaren achter zich hebben gelaten en met de toekomst bezig zijn. Ook trekt ze de bergen van Noord-Vietnam in, waar ze kleurrijke volkeren ontmoet die in dit onherbergzame, maar prachtige gebied wonen. Erica komt terecht op een liefdesmarkt, waar plaatselijke jongeren een partner hopen te vinden. Ondertussen verwondert ze zich over de mooie, maar soms moeilijk te doorgronden gewoontes van de mensen.

China

Erica Terpstra reist in de tweede aflevering naar China, een land waar zij al een leven lang een sterk persoonlijke band mee heeft. Ze gaat naar het hypermoderne Shanghai, waar goed te zien is hoe het land in ontwikkeling is. De contrasten tussen rijk en arm zijn er groot, net als de contrasten tussen de spectaculaire wolkenkrabbers en de eeuwenoude tempels en stadswijken. Ze verbaast en verwondert zich over de mensen en gewoontes die ze tegenkomt. Daarnaast bezoekt ze 2 meer traditionele steden in China, waar je je nog kunt wanen in de tijden van de keizers die lang over China regeerden. En steeds probeert ze, met de paar woorden Chinees die ze machtig is, in gesprek te raken met de mensen die ze ontmoet.

Reizen Erica in kaart gebracht

Kunt u ook geen genoeg krijgen van de reizen van Erica? Op MAX Vandaag hebben we al haar reizen voor u in kaart gebracht. Klik op haar portret en de bijbehorende aflevering opent vanzelf. Laat u net als Erica met verwondering onderdompelen in de culturele gebruiken en rituelen van andere landen en culturen.

Erica op Reis naar Vietnam is te zien op vrijdag 10 november 2017 om 22.20 uur op NPO 1. Erica op Reis naar China is te zien op vrijdag 17 november 2017 om  22.20 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reacties (3)

  Jan Vlegaard says:

  Geweldig. We gaan zeker weer kijken Erica is zo inspirerend en enthousiast.dat dit eigenlijk toch nog een paar seizoenen moet doorgaan.
  Het is heerlijk om naar te kijken e een verrijking voor de Nederlandse tv .
  Liefs Jan en Gerda Vlegaard

  MRose says:

  Onze hele familie heeft weer enorm genoten van de uitzending van Erica op Reis in Vietnam, echt geweldig! Wij kijken nu al uit naar de volgende aflevering van Erica in China. Wij willen hierbij graag een pleidooi houden om de serie Erica op Reis te vervolgen met nieuwe opnames.

   Annelies Hegger says:

   Helemaal mee eens. Kunnen we geen actie starten om “Erica op Reis” te behouden. Het is zo’n leuk, inspirerend programma. Met een kijkdichtheid van 918.000 kijkers moet dit toch lukken.