koffer inpakken

Een paar dagen eropuit? Zo pakt u uw koffer slim in

U kent het misschien wel, u gaat er een paar dagen op uit en en direct rijst de vraag: wat zal ik meenemen? Om zo efficiënt mogelijk uw koffer of weekendtas in te pakken hebben we een aantal handige tips.

7 kledingstukken

Het begint al bij de keuze van uw kleding. Kies kleding die bij elkaar past. Neemt u een shirt mee wat nergens mee combineert, dan gaat u het ook niet dragen. Zorg dat de kleuren en stoffen op elkaar afgestemd zijn. Volgens Reisjournaliste Sabine de Witte van Nu.nl heeft u voor een reis van een dag of 3 niet meer dan 7 kledingstukken nodig. En om uw koffer of tas lichter te maken is het handig om de zwaarste spullen of de spullen die de meeste ruimte innemen aan te doen voor de reis. Dat scheelt gewicht en ruimte. Moeten er toch nog zware spullen mee, leg die dan onderin de koffer of tas. Gebruik eventueel de holtes van schoenen om nog kleine spullen in op te bergen.

Rollen in plaats van vouwen

Vouwen lijkt het meest efficiënt, maar dat is het niet. Rollen is het antwoord. Wie kleding oprolt bespaart niet alleen ruimte, het zorgt er ook nog eens voor dat kleding minder kreukt. Hoe strakker u het oprolt, hoe minder kans op kreuken. En wilt u een net jasje meenemen, maar niet gekreukt uit de koffer of tas halen? Keer dan het jasje binnenstebuiten en leg plat neer. Leg vervolgens wat t-shirts op het rugpand. Vouw hem op en leg onderin de tas of koffer. Door de extra opvulling blijft het jasje kreukvrij.

Pakketjes

Maak pakketjes van uw spullen. Dus in plaats van alles in één groot vak te doen, is het handiger om pakketjes met dezelfde spullen te maken. T-shirts, onderbroeken of oplaadkabels, door het allemaal in een apart zakjete doen houdt u overzicht van wat u heeft en beschermt u uw spullen. Hiervoor zijn speciale reiszakjes te koop, maar wie hier niet al te veel geld aan wil spenderen, kan ook kiezen voor een zip-lock plasticzak. Die zijn betaalbaar en minstens zo praktisch, want ze zijn ook nog eens waterdicht.

Meer tips:

  • Check altijd of u uw paspoort of ID (let ook op de geldigheid), portemonnee, pinpas en verzekerings- en reispapier klaar hebt liggen.
  • Overleg met eventuele reisgenoten wie wat aan toiletartikelen meeneemt. Dit scheelt ook enorm in gewicht.
  • Neemt u toiletartikelen mee? Bescherm deze eventueel voor lekken door er huishoudfolie omheen te doen.
  • Ga na of er op uw bestemmingen handdoeken zijn die u kunt gebruiken. Ook dat scheelt enorm in ruimte.
  • Een brillendoos is niet alleen handig voor uw bril, ook losse kabeltjes of oortjes kunt u erin kwijt.
  • Droogt u uw haar met een föhn? Vraag dan na of er op uw bestemming een föhn aanwezig is. Dan hoeft u hem zelf niet mee te nemen.

We hebben nog meer tips voor wie op vakantie gaat. Bijvoorbeeld over fooi geven in het buitenland, fotograferen met uw mobiele telefoon of hoe u het beste uw caravan inpakt. Op de pagina handige vakantietips vindt u nog meer tips.

(Bron: Nu.nl/archief)

Geef een antwoord

Reactie

  1. Vissik says:

    Handige tips, maar ik heb er nog eentje. Als ik een koffer moet inpakken voor langere tijd dan gebruik ik vaak plastic zakken die je vacuüm kunt stofzuigen. Nadeel is dat het wat meer kreukt.