Drenthe

Drenthe verovert China

Amsterdam wordt overspoeld door toeristen, Friesland staat op nummer 3 van beste Europese bestemmingen volgens Lonely Planet, maar als het aan de provincie Drenthe ligt is Drenthe de bestemming van de toekomst. Om het moois van Drenthe onder de aandacht te brengen, heeft de provincie een delegatie Chinese touroperators uitgenodigd en hoopt hiermee de Chinese toerist warm te maken voor de provincie. 

Veelzijdig Drenthe

Om Drenthe op de toeristische kaart te zetten heeft de provincie een aantal touroperators uit de regio Sjanghai uitgenodigd om kennis te maken met de provincie. Drenthe is veelzijdig en dat willen ze aan de touroperators laten zien. Om in 8 dagen zoveel mogelijk van Drenthe te zien, werken gemeenten en bedrijven samen. Zo staat er een bezoek gepland aan Assen, wordt er gewandeld in Valthe en Coevorden en wordt er een bezoek gebracht aan de schaapskudde in Exloo. Met de camper worden een aantal toeristische routes gereden en het Veenpark wordt per boot aangedaan. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan het Drents Museum, het Klompenmuseum, het Hunebedmuseum en een rondleiding door het Van Gogh-huis op het programma. Ook herinneringskamp Westerbork wordt bezocht.

Verleiden

Drenthe hoopt op deze manier Chinese touroperators te verleiden om Chinese toeristen over te halen om voor Drenthe te verkiezen wanneer Nederland op de bestemming staat. De delegatie arriveert vrijdag 25 mei 2018 en wordt ontvangen door de Commissaris van de Koning mevrouw Jetta Klijnsma.

Onder de noemer ‘Maxime op reis’ leest u regelmatig verhalen over de eigen reiservaringen van de redactie van MAX Vandaag. Zo is er ook een bezoek gebracht aan een deel van Drenthe

(Bron: ANP)

Geef een antwoord