Duur 00:22
Gepubliceerd op 22 juli 2016

De stadscamping

In de vierde aflevering van We zijn er Bijna! staat de hoofdstad van Portugal op het programma. De 48 kampeerders strijken neer op de stadcamping bij Lissabon.

Stadscamping

De groep verruilt de camping bij het kustplaatsje Nazaré voor een stadscamping aan de rand van Lissabon. Onderweg passeren ze Cabo da Roca, het westelijkste puntje van het Europese vasteland. Het is een toeristische trekpleister waar u een certificaat ontvangt, als bewijs dat u er bent geweest. Onderweg vertellen de technisch begeleiders Henk en Annie waarom ze al tientallen jaren meegaan op deze georganiseerde kampeerreizen.

Lissabon

De groep bezoekt onder leiding van een gids de oude volksbuurt Alfama in de Portugese hoofdstad Lissabon. Na 3 dagen op de camping nabij Lissabon trekt de groep het binnenland in. Bij het stadje Alvito komen de reizigers terecht op een stille camping midden in de natuur. Voor een van de reizigers is het de perfecte plek om geluidsopnamen te maken van kwetterende vogels.

Op MAX Vandaag kunt u op de interactieve kaart de reis volgen. Hier vindt u ook extra informatie en fragmenten over de bezienswaardigheden die de groep bezoekt!

We zijn er Bijna! is te zien op maandag 25 juli om 21.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer