Duur 10:18
Gepubliceerd op 11 november 2019

BINNENVAART aflevering 4: met 110 meter vol containers naar Hengelo

In deze aflevering vaart Elles de Bruin mee met het binnenvaartschip de Martinique. Het 110 meter lange containerschip vaart van Rotterdam naar Hengelo. Schipper Rein Schut en zijn vrouw Fiona Oomen, die ook kapitein is, varen samen. Fiona blijft echter steeds vaker aan wal, omdat hun zoon naar school moet. Het afscheid is telkens weer moeilijk. Schipper Rein blijft gefascineerd door de Rotterdamse haven en de grootsheid van de Rotterdamse skyline. In de grootste haven van Europa  komen letterlijk alle soorten goederen binnen. Rein vaart een andere route naar Hengelo, omdat het water te laag staat. ‘Het wordt spannend’, zegt hij. Het is de vraag of er nog wel gevaren kan worden de komende jaren. Het schip vervoert maar liefst 55 vrachtwagens aan lading.

Geef een reactie

Reacties (5)

  Gerard1949 says:

  Ben groot geworden met de binnenvaart.
  Woonde tegenover de scheepswerf Schram.
  Hier werden binnenvaartschepen gerepareerd.
  Had dus contact met de binnenvaartschippers.
  Zat altijd langs de rivier.
  Kan nog de tijd herinneren van de tijd dat binnenvaartschepen gesleept werden.
  Vaak kwam er een sleep voorbij met wel 6 of 7 lichters.
  Zo heetten de schepen die gesleept werden.
  Zo ging het richting Duitsland.

  Summersailor says:

  Kan helaas de aflevering niet terugkijken windows 10 google chrome, en android op tablet en smartphone, jammer

  Summersailor says:

  ook niet te bekijken met firefox foutcode 23

   MAX Vandaag says:

   Beste Summersailor, bedankt voor uw reacties. We hebben dit laten uitzoeken door onze technische afdeling. De betreffende aflevering blijkt in orde te zijn en wordt ook veel bekeken. Ook bij onszelf speelt de video op verschillende browsers en apparaten af. Wel zijn er de afgelopen dagen een paar kleine storingen geweest bij de NPO, waar u wellicht net last van gehad heeft.

   Summersailor says:

   had toch te maken met veiligheidsinstellingen van google en al die instellingen worden op alle apparaten die met hezelfde google account inloggen doorgevoerd. Probleem opgelost dus en lag niet aan MAX

Bekijk ook

Meer