Duur 02:36
Gepubliceerd op 5 juni 2017

Beweegtips voor tijdens uw vlucht

U kent het misschien wel, na een lange vlucht strompelt u vermoeid het vliegtuig uit. Geen ideaal begin van de vakantie. Bewegen is het advies. Bewegen voor en tijdens de reis kan pijnklachten en zelfs trombose voorkomen. Fysiotherapeute Vivianne Maas geeft beweegtips.

Tromobse

In het vliegtuig moeten we vaak lang zitten. Daarom is het goed om tijdens en voor de vlucht in beweging te blijven. Ga dus niet zitten, maar blijf bewegen of blijf staan. Door het gebrek aan bloedcirculatie kan trombose ontstaan. Wat u bijvoorbeeld voor de vlucht kunt doen zijn wat rek en strek oefeningen, de schouders los maken en rondlopen.

Zit-les

Een goede zithouding is van groot belang tijdens de reis. Zet de voeten recht onder de knieën. Ontspan de benen. Mensen hebben de neiging om met gespannen benen te zitten. Dit is niet goed voor de doorbloeding. Ga met de billen goed achterin de stoel zitten. Druk uw rug tegen de leuning, uw schouders naar achteren en het bostbeen iets naar voren. Draai ook regelmatig met de schouders om ze los te houden en draai met de voeten.

Geef een reactie

Reactie

    Carla Schaft says:

    Leuke oefeningen, maar als je ziet hoe weinig beenruimte je hebt als met een charter maatschappij vliegt lijken mij deze oefeningen bijna onmogelijk!

Bekijk ook

Meer