scholen

Automobilisten opgepast: de scholen zijn weer begonnen

De scholen in het midden van Nederland zijn weer begonnen en dat betekent dat het weer drukker wordt op de weg. Veilig Verkeer Nederland roept op tot extra oplettendheid, want in de eerste weken van een nieuw schooljaar vinden er 2 keer zoveel verkeersongelukken plaats waarbij kinderen betrokken zijn.

Brugklassers

Met name brugklassers krijgen vaak een ongeluk op de weg. Zij steken zomaar over en kunnen risicosituaties onvoldoende inschatten. Daardoor moeten automobilisten extra waakzaam zijn. Veilig Verkeer Nederland adviseert ouders of grootouders van nieuwe eersteklassers om samen met hen de route naar school te oefenen, zodat zij weten waar zij extra goed op moeten letten.

Smartphone

Naast het feit dat kinderen het verkeer soms niet helemaal goed inschatten, is ook het gebruik van de smartphone een reden dat brugklassers vaker een ongeluk krijgen. Meerdere organisaties roepen op om het gebruik van deze apparaten te verbieden tijdens het fietsen. In 2016 laat minister Schultz van Infrastructuur en Milieu weten dat zij werkt aan een wet die smartphonegebruik  op de fiets verbiedt.

Prinses Alexia

Het begin van een nieuwe schooljaar is naast een moment om extra goed op de weg te letten, vooral een spannende periode voor scholieren. Zo ook voor prinses Alexia, die op 21 augustus 2017 haar eerste dag op de middelbare school beleeft. Volgens koningin Máxima is zij er erg aan toe. De prinses hoeft overigens nog niet meteen de schoolbanken in. Op 21 augustus haalt zij haar boeken op die zij gaat gebruiken tijdens de lessen die op de 22ste van start gaan.

Let u extra op in het verkeer nu de scholen weer zijn begonnen?

(Bron: ANP, Algemeen Dagblad, Veilig Verkeer Nederland)

Geef een reactie