kos

Aardbeving Kos heeft gevolgen voor vakantiegangers

Het Griekse eiland Kos is getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.7 op de schaal van Richter. Hierbij zijn 120 mensen gewond geraakt en 2 mensen omgekomen. In verband met de zomervakantie zijn er nu veel toeristen op het eiland.

Nederlanders

Op dit moment verblijven er meer dan 3000 Nederlanders op Kos. Een van de grootste touroperators van Nederland zoekt op dit moment uit of er landgenoten gewond zijn geraakt door de aardbeving. Daarnaast wordt er ook gekeken of zij allemaal veilig terug kunnen naar hun hotels. Door de aardbeving is er veel schade ontstaan, waardoor het niet zeker is in welke staat deze gebouwen nu verkeren.

Naast de touroperator, probeert ook het ministerie van Buitenlandse Zaken uit te zoeken hoe het is met de Nederlanders op Kos. De overheidsinstantie adviseert toeristen om het ministerie te bellen om aan te geven dat zij veilig zijn. Dit kan via telefoonnummer +31 247 247 247.

Vliegverkeer

De aardbeving heeft niet alleen effect op de toeristen die nu al op het eiland zijn, maar ook op de reizigers die er de komende dagen naartoe willen reizen. De luchthaven van Kos blijft op 21 juli zeker tot 14.00 uur gesloten, waardoor het nog onzeker is of de vluchten die voor 21 en 22 juli 2017 gepland staan ook daadwerkelijk kunnen vertrekken.

Vliegt u zelf op 1 van deze dagen naar Kos? Neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, zij kunnen u voorzien van de meest actuele informatie.

(Bron: ANP, NOS)

Geef een reactie