waddengebied

Wadden, Veluwe en Duinen winnaars mooiste natuurgebied

De stemmen zijn geteld en van de 13 natuurgebieden die kans maakten op de titel ‘Mooiste Natuurgebied’ is de keus gevallen op het Waddengebied, de Veluwe en de Hollandse Duinen. De jury voegde daar het deltagebied Biesbosch en Haringvliet als vierde winnaar aan toe.

300.000 euro

Staatssecretaris Martijn van Dam maakte de winnende natuurgebieden maandag 31 oktober in De Wereld Draait Door bekend. Een kleine 90.000 mensen brachten hun stem uit. De 4 winnaars krijgen elk tot 300.000 euro van het ministerie van Economische Zaken. Met het geld kunnen ze hun natuurgebied toegankelijker en bekender maken. Ook krijgen ze een prominente plaats in een landelijke campagne om de Nederlandse natuur aan de man te brengen. De 4 natuurgebieden worden de komende jaren gepromoot in binnen- en buitenland als iconen die net zo bekend moeten worden als de Hollandse tulpen en molens of Amsterdam.

Minste stemmen

Onder de 9 door de vakjury voorgedragen gebieden die naast de titel grepen is onder meer de Oosterschelde, die als vierde eindigde, maar door de jury werd gepasseerd. Saba kreeg de minste stemmen.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

  1. Harmke1935 says:

    Helemaal mee eens !!!!!!!!!!!!!!!!! .
    en daar moeten wij zuinig op zijn !!