Ontmoet Job, dierverzorger en onze nieuwe columnist

Altijd al willen weten hoe de werkweek van een dierverzorger in een dierentuin eruit ziet? En wat dierverzorgers zoal meemaken achter de schermen? Onze nieuwe columnist Job weet hier alles van. Hij is werkzaam bij Artis en vertelt vanaf donderdag 4 oktober 2018 elke maand over wat hij allemaal meemaakt op zijn werk.

Onder de indruk

Job is nog heel jong als hij voor het eerst een dierentuin bezoekt. Aan zijn eerste dierentuinbezoek bewaart hij heldere herinneringen. Hij is erg onder de indruk van de dieren, maar maakt op deze dag ook voor het eerst kennis met het beroep van dierverzorger. Hij ziet een man een grote krat andijvie het verblijf van de apen binnendragen en is direct geïntrigeerd. Dat hij later zelf ook verzorger zal worden, kan hij dan nog niet bedenken, maar zijn  interesse is wel meteen gewekt.

Liefde voor natuur en dier

Inmiddels is hij al enige tijd zelf werkzaam in de dierentuin waar zijn liefde voor natuur en dieren is ontstaan. Over wat hij meemaakt met de dieren uit de dierentuin, zal hij maandelijks schrijven op MAX Vandaag. De eerste column van Job gaat over de bijzonder start van zijn dag in de dierentuin en verschijnt donderdag 4 oktober 2018.

Geef een reactie