Laad uw telefoon aan de zonne-auto in Scheveningen

Scheveningse badgasten kunnen woensdag 20 juli 2016 op een bijzondere manier hun mobieltjes, tablets of zelfs elektrische fietsen opladen. Als alternatief voor de thuisoplader kunnen ze namelijk gebruik maken van de energie van de zon, via de zonneracewagen ‘Nuna’ van het Delftse studententeam Nuon Solar Team.

150 apparaten tegelijk

De studenten staan woensdag de hele middag bij de pier in Scheveningen om het piekvermogen van hun zonnepaneel te testen. Dit doen ze door zoveel mogelijk apparaten tegelijk aan de auto te hangen. Volgens de studenten van het Solar Team zou de zonne-auto zo’n 150 elektrische apparaten tegelijk moeten kunnen opladen. De test van woensdag moet uitwijzen of dit in de praktijk ook echt kan. Delftse student Winnifred Noorlander: “We dagen de strandbezoekers uit om zoveel mogelijk apparaten mee te nemen en zo met ons het piekvermogen van Nuna te testen.”

Beste zonneraceteam

De Nederlanders horen tot het snelste en meest efficiënte zonneraceteam ter wereld. Afgelopen najaar wonnen ze met race-auto Nuna voor de zesde keer de World Solar Challenge in Australië. Op 24 september 2016 doet het team mee aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika, waarbij ze van Pretoria naar Kaapstad moeten rijden.

Ook uw apparaat opladen? De studenten staan woensdag tussen 12.00 en 16.00 uur bij de Scheveningse pier.

Geef een reactie