zonnepanelen Huis ten Bosch

De Koning mag geen zonnepanelen op Huis ten Bosch

Koning Willem-Alexander grijpt mis. Hij wil graag zonnepanelen op het dak van Huis ten Bosch, maar dat mag niet. Het is namelijk bij wet geregeld dat er er aan een rijksmonument geen wijzigingen mogen  worden aangebracht. Toch legt de Koning zich er niet zomaar bij neer. 

Bureaucratische hindernissen

Tijdens een bijeenkomst over energie van een duurzaamheidscommissie in Amsterdam, sprak de Koning met de leden van een Vereniging van Eigenaren. Zij willen op 5 huizen in Amsterdam ook zonnepanelen plaatsen. De Koning ging met hen in gesprek over deze vorm van duurzame energie en gaf aan ook zonnepanelen op het dak te willen van Huis ten Bosch. Doordat Huis ten Bosch een rijksmonument is, is dit niet nodig. Aan een rijksmonument mag niet zomaar iets worden aangepast. Zijn moeder beklaagt zich in 2011 al over de bureaucratische hindernissen voor de aanvraag van zonnepanelen. Zij had graag zonnepanelen op het dak van de kas van Huis ten Bosch gewild.

Niet opgeven

Maar de Koning geeft niet op. Hij krijgt hierin steun van Rolf Steenwinkel, directeur van Amsterdam Energie. De hoofdstad heeft in 2014 het beleid ten aanzien van rijksmonumenten al aangepast. Daar mogen onder bepaalde voorwaarden wel zonnepanelen op monumenten worden geplaatst.

(Bron: RTL Nieuws/Linda.nl)

Geef een reactie