Zomerfotosessie 2021

Zomerfotosessie koninklijk gezin 2021

Koning Willem-Alexander, koningin Maxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane hebben traditiegetrouw geposeerd voor de zomerfotosessie bij Paleis Huis ten Bosch.

zomerfotosessie

zomerfotosessie

zomerfotosessie

zomerfotosessie

zomerfotosessie

zomerfotosessie

zomerfotosessie

Prinses Alexia, prinses Amalia en prinses Ariane (l-r).

zomerfotosessie

zomerfotosessie-6

zomerfotosessie-6

zomerfotosessie

Na afloop van de zomerfotosessie hebben de koning en koningin uitgebreid met de aanwezige verslaggevers gesproken. Volgens Willem-Alexander is het gezien het overlijden van misdaadjournalist Peter R. de Vries en het noodweer in Limburg een “moeilijke” afweging geweest om de sessie door te laten gaan. Maar hij zegt er waarde aan te hechten “in goede en slechte tijden” contact te hebben met de media.

Coronamaatregelen

Vanwege de coronamaatregelen gelden er ook dit jaar iets andere regels. Zo is aan de journalisten een vaccinatie- of herstelbewijs of een negatief testbewijs gevraagd. Fotografen is vooraf aangeraden een telelens mee te nemen. Het gezin heeft namelijk op flinke afstand van de media van het bordes naar het gazon gewandeld. De koning heeft verder uitgebreid gesproken over zijn dochters en heeft zich ook uitgelaten over de formatie. Dat er een pauze is ingelast, is volgens Willem-Alexander een goede zaak. “Het moet in goede rust gebeuren”, zegt hij.

(Bron: ANP)

Geef een reactie