Jan en Cees

Wensen gaan in vervulling in nieuw seizoen MAX Maakt Mogelijk

Het nieuwe seizoen van MAX Maakt Mogelijk gaat zondag 27 oktober 2019 van start. In de eerste aflevering onder meer een muzikale verrassing voor visboer Cees uit Hoek van Holland en wordt de 100-jarige mantelzorger Jo in het zonnetje gezet. 

Muzikale verrassing

Cees (76) heeft al 34 jaar een viswinkel, maar zijn winkel moet nu plaatsmaken voor een metrolijn. Cees is met zijn winkel een begrip in Hoek van Holland en staat met zijn 76 jaar nog dagelijks in de viswinkel. MAX Maakt Mogelijk laat de naderende sluiting van het levenswerk van Cees niet onopgemerkt voorbijgaan en zet hem in een muzikaal zonnetje.

Jette en Jan verrassen 100-jarige Jo

Ook is er aandacht voor Jo (100) en de onlangs overleden Aagje (93). Ze woonden allebei in een woonzorgcentrum in Leiden. Ruim 23 jaar waren ze vriendinnen. Bijna 20 jaar was Jo mantelzorger voor Aagje, die niet meer kon lopen. De vriendinnen sloten hun dag steevast samen af met hun vaste tv-ritueel. Eerst Tijd voor MAX en om 8 uur keken ze GTST. Laura Alberts was altijd favoriet. Jan Slagter besloot, vlak voor de dood van Aagje, om samen met Jette van der Meij, die Laura Alberts speelt, de dames te verrassen.

‘Vliegende opticiens’

Tot slot reist Jan Slagter in deze eerste aflevering af naar Moldavië. Veel arme ouderen in Moldavië lopen rond met verwaarloosde oogaandoeningen als cataract, oftewel staar. De ouderen in Moldavië hebben echter geen geld voor een operatie, wat kan leiden tot blindheid. MAX Maakt Mogelijk heeft al ruim 1500 ouderen laten opereren. Maar er staan nog tientallen patiënten op de wachtlijst. De mensen die geen staar hebben, maar al geholpen zijn met een bril, krijgen deze dankzij de vrijwillige inzet van de Nederlandse opticiens van Stichting Zienderogen. De ‘vliegende opticiens’ meten gemiddeld 145 mensen per dag. Een deel krijgt direct een kant-en-klare bril, de anderen krijgen een op maat gemaakte bril uit Nederland.

De eerste aflevering van MAX Maakt Mogelijk is te zien op zondag 27 oktober om 19.10 uur op NPO 2.

Geef een reactie