MAX Maakt Mogelijk uitreiking

Stichting MAX Maakt Mogelijk ontvangt 500.000 euro van de Postcode Loterij

Stichting MAX Maakt Mogelijk heeft een schenking van 500.000 euro ontvangen van de Postcode Loterij. Dat werd zojuist bekendgemaakt in Tijd voor MAX. In de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala dat vanavond plaatsvindt, werd Stichting MAX Maakt Mogelijk vorige week verrast door een cameraploeg van de Postcode Loterij.

30 aanleunwoningen in Moldavië

Stichting MAX Maakt Mogelijk werkt aan het verbeteren van de leefomstandigheden van kwetsbare ouderen, met name in Oost-Europa. Met de bijdrage van de Postcode Loterij bouwt Stichting MAX Maakt Mogelijk binnen 2 jaar 30 aanleunwoningen voor ouderen in Moldavië. In dit Europese land leven veel ouderen in krotten, onder zeer slechte omstandigheden. Het aanleunwoningenproject moet een voorbeeld zijn, om zo de broodnodige verbetering van de slechte ouderenzorg in Moldavië in gang te zetten.

Jan Slagter: “We hebben met het MAX Maakt Mogelijk-team heel veel kunnen bereiken, maar we zijn nog lang niet klaar. Met dit geld willen we een woonvorm voor ouderen creëren, waar ze verzorgd worden en waar het in de koude winters warm is.”

De officiële uitreiking van de donaties tijdens het Goed Geld Gala is vanavond live te volgen via de site van de Postcode Loterij.

MAX Maakt Mogelijk

Stichting MAX Maakt Mogelijk heeft als doelstelling: het bevorderen en ondersteunen van het maatschappelijk en geestelijk welzijn van ouderen in de samenleving. Om die doelstelling te bereiken initieert, realiseert en ondersteunt de stichting projecten om de leefomstandigheden ouderen in binnen- en buitenland substantieel te verbeteren. De stichting kijkt niet alleen naar de leefsituatie van kwetsbare ouderen in Nederland, maar heeft met name aandacht voor de mensonwaardige leefomstandigheden van hulpbehoevende, vaak chronische zieke ouderen in straatarme landen aan de randen van Europa en daarbuiten; ongeacht etnische afkomst, religie of politieke overtuiging.

Geef een reactie

Reacties (3)

  gaillard says:

  Hoe gaat het met het verzorgingstehuis?

   MAX Vandaag says:

   Beste gaillard, bedankt voor uw reactie. Bedoelt u het Ben Oude Nijhuis? Het opent vermoedelijk in oktober 2017 de deuren. Op https://benoudenijhuis.nl/ vindt u meer informatie.

  oosterwijck says:

  Als deelnemer van de postcode loterij ben ik heel blij, met de schenking aan “Max maakt mogelijk”.