festival oude muziek

Volg het Festival Oude Muziek online

Op 28 augustus 2020 begint het populaire Festival Oude Muziek. U hoeft in 2020 het huis niet uit om dit festival te volgen, want door het coronavirus worden 21 concerten live uitgezonden op videoplatform YouTube en de facebookpagina van het festival.

Anders dan normaal

Ook het Festival Oude Muziek moet de programmering flink omgooien door de komst van het coronavirus aan het begin van 2020. Op dit festival draait het om muziek gemaakt van de middeleeuwen tot pakweg 1750 en is de grootste in zijn soort. Normaal gesproken wordt het festival op verschillende historische locaties in Utrecht georganiseerd, maar dat zal dit jaar niet zo zijn. Er is een klein, fysiek festival dat niet alleen in Utrecht, maar ook in andere Nederlandse steden zal plaatsvinden. Daarnaast kunt u 21 concerten live online bekijken via YouTube of Facebook.

Concerten online bekijken

Via deze kanalen worden elke festivaldag 4 optredens uitgezonden: van kleine kamerconcerten van Nederlandse musici tot de grote shows uit het programmaboekje. Op videosite YouTube kunt u nu alvast kijken welke optredens er tot 31 augustus gepland zijn. Naast de data, staan ook de begintijden erbij. Het is belangrijk om die  te onthouden, want u wilt natuurlijk niets missen van het door u uitgekozen concert.

Herinnering op YouTube

Als u bang bent dat u de tijd vergeet kunt u ook een herinnering instellen. U ziet de button ‘herinnering instellen’ onderaan de geplande concerten staan. U krijgt dan een melding als het concert bijna begint. Om deze functie te kunnen gebruiken moet u wel ingelogt zijn bij YouTube. Dit platform is een onderdeel van Google, dus als u een e-mailaccount bij Gmail (het e-mailprogramma van Google) heeft, dan kunt u ook inloggen met uw Gmail-inlog.

NPO Radio 4

U kunt het Festival Oude Muziek dit jaar dus gedeeltelijk online volgen, maar er is meer. Op NPO Radio 4 wordt van 31 augustus tot 6 september dagelijks een gedenkwaardige concert uit de geschiedenis van het Festival Oude Muziek uitgezonden. De begintijd is altijd 20.00 uur.

Het Festival Oude Muziek duurt van 28 augustus 2020 tot 2 september 2020.

(Bron: Festival Oude Muziek, NPO Radio 4, Foppe Schut)

Geef een reactie