Tv-kok Joop Braakhekke (75) overleden

Voormalig televisiekok Joop Braakhekke is op donderdag 8 december 2016 op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Alvleesklierkanker

Het ging al enige tijd niet goed met Braakhekke. In 2014 kreeg hij verschillende bypasses die zijn hartproblemen moesten oplossen. Een jaar later openbaarde zich echter alvleesklierkanker. Hij liet geen behandeling onbenut en onderging zowel in Nederland als Duitsland verschillende behandelingen in de hoop de kanker te overwinnen. Begin september 2016 werd bekend dat hij kampte met uitzaaiingen in zijn lever en longen. De vervolgtherapie kon hij echter niet meer aan. Joop Braakhekke is thuis in het bijzijn van zijn partner Wim Nijkamp overleden.

50 jaar in het vak

Sinds 1993 presenteerde Joop Braakhekke 5 jaar lang het populaire televisie-kookprogramma Kookgek en hij schreef de kookboekenreeks met de naam Kookschrift van een Kookgek. In 2014 bestond zijn restaurant Le Garage 25 jaar en zat hij 50 jaar in het vak.

Samenlevingsovereenkomst

Eind oktober ging hij samen met Wim Nijkamp na meer dan 40 jaar samen geweest te zijn nog een geregistreerd partnerschap aan. “Het is een zakelijke ceremonie. Geen toestanden, want dit doen we puur om het zakelijk goed te regelen voor Wim”, aldus Braakhekke in een verklaring.

De uitzending van Tijd voor MAX van donderdag 8 december 2016 staat volledig in het teken van Joop Braakhekke.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    A.G.P. Adelaar says:

    Gecondoleerd mevr.braakhekke R.I.P.