Trouw Kerstconcert: een muzikale kerst bij MAX

Op Eerste Kerstdag kunt u genieten van het Trouw Kerstconcert vanuit de Grote Kerk in Den Haag. Zing mee met onder anderen Berget Lewis, The Three Degrees en André Hazes. Het thema van dit jaar is vrijheid. Want 75 jaar geleden wordt Trouw tijdens de Tweede Wereldoorlog opgericht als verzetskrant. Ook dit jaar presenteren Carrie ten Napel en Jan Slagter het evenement. 

Ode aan de vrijheid

De Nederlandse soulzangeres Berget Lewis brengt tijdens het Trouw Kerstconcert een ode aan de vrijheid. Met haar indrukwekkende stem laat ze het gehele publiek in de kerk en de kijker thuis genieten van Something Inside So Strong. Dit nummer brengt ze samen met het ZO! Gospel Choir ten gehore. Dit indrukwekkende koor brengt ook het nummer Man in the Mirror. The Three Degrees treden op met hun grote hit When Will I See You Again. Ook het Nederlandstalige genre is goed vertegenwoordigd tijdens het kerstconcert. Jeroen van der Boom, André Hazes, O’G3NE en Karin Bloemen brengen prachtige Nederlandstalige muziek.

Pop en klassiek

Het indrukwekkende nummer O Holy Night mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een kerstconcert. Operazangeres Maria Fiselier treedt met dit nummer op! Ook Guido Dieteren betreedt het podium. De violist en dirigent kan als geen ander een brug slaan tussen pop en klassiek. De bekende organist Sander van Marion speelt op zijn orgel bekende kerstklassiekers.
Musicalactrice Brigitte Heitzer, die kruipt in de huid van Evita, en pianiste Iris Hond maken de lijst met artiesten compleet. Het hele concert staat onder de muzikale begeleiding van het 42-koppige Guido’s Orchestra.

Voordracht

Vanuit Trouw dragen hoofdredacteur Cees van der Laan en columnisten Marjolijn van Heemstra en Welmoed Vlieger voor. Daarnaast is ook illustrator Len Munnik aanwezig, hij maakt tijdens het concert een prachtige illustratie.

Persoonlijke verhalen

Door middel van 3 persoonlijke verhalen ziet u de verschillende manieren waarop vrijheid wordt beleefd. Zo vertelt onder meer de 91-jarige Tankie over haar rol tijdens het verspreiden van de illegale krant Trouw tijdens de Tweede Wereldoorlog.

MAX zendt de concertregistratie uit op 25 december 2018 om 13.20 uur op NPO 1. De presentatie is in handen van Carrie ten Napel en Jan Slagter. Voor een muzikale Kerst zit u dit jaar goed bij MAX!

(Foto: Werry Crone)

Geef een reactie