Terug naar school

Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs. Maar voor kinderen in vluchtelingenkampen waar ook ter wereld, is dit niet vanzelfsprekend. Het project Syrië Back te School heeft de handen ineen geslagen met UNICEF. Doelstelling: Een verloren generatie? Dat laten we niet gebeuren!

Terug naar school

Toen de initiatiefnemers, de Soroptimisten, van Syrië Back to School op zoek gingen naar een manier om hulp te bieden aan de vluchtelingenkinderen uit Syrië, kregen ze het verzoek mee te helpen scholen te bouwen. Die taak is in handen van UNICEF. Zij hebben van de Turkse regering het mandaat op het gebied van onderwijs. De Soroptimisten streven een rechtvaardiger wereld na, vooral voor vrouwen en meisjes, UNICEF doet dat ook, met nadruk op kinderen. Behalve scholen, nieuwbouw of aangepaste bestaande gebouwen, creëert UNICEF speciale opvangplekken voor kinderen die bovengemiddeld zijn getraumatiseerd. De doelstelling van het project is om een generatie niet verloren te laten gaan en onderwijs te bieden.

Misha Fomin

Om geld in te zamelen voor het project Syrië Back to School wordt er op zondag 24 april 2016 een speciaal concert gegeven in het Concertgebouw in Amsterdam. Met muziek van het Atrium String Quartet en pianist Mischa Fomin. Op het programma staat Beethoven – Sonate nr. 26, Les adieux, het Pianokwintet van Franck en Moesorgski’s Schilderijententoonstelling.

Kunt u er zaterdag 24 april niet bij zijn? MAX Avondconcert neemt dit concert op. Het is te horen op dinsdag 26 april om 20.00 uur op NPO Radio 4. Pianist Misha Fomin treedt woensdag 20 april 2016 op in Tijd voor MAX.

Geef een reactie