Rolling Stones

Quiz: wat weet u van The Rolling Stones?

De legendarische rockband The Rolling Stones geeft op zaterdag 30 september een concert in Nederland. Wij vieren dit heugelijke feit met een quiz over deze heren die al decennia lang meedraaien. Doe ‘m snel en kom erachter hoeveel u weet over deze band.

1. Zanger Mick Jagger en gitarist Keith Richards spelen al meer dan 50 jaar samen, maar hoe leren deze 2 elkaar kennen?
A. Ze ontmoeten elkaar op school. Ze zijn dan 5 jaar
B. Keith en Mick ontmoeten elkaar tijdens het uitgaan aan het eind van de jaren 50
C. Ze worden door hun ouders aan elkaar voorgesteld op 11-jarige leeftijd

2. The Rolling Stones staan in 1964 voor het eerst op een Nederlands podium, maar dit optreden loopt volledig aan de hand. Wat gebeurde er precies?
A. Het publiek breekt letterlijk en figuurlijk de zaal af
B. Zanger Mick Jagger krijgt slaande ruzie met de bassist Bill Wyman, waarna het publiek massaal begint te vechten.
C. De politie valt de zaal binnen omdat zij de bandleden ervan verdenken marijuana bij zich te hebben

kurhaus

3. De band is gevormd door een lid dat al in 1969 overleed. Hoe heet hij en hoe overlijdt hij? Tip: u ziet hem op de foto onder de vraag.
A. Charlie Watts, hij overlijdt aan een overdosis drugs
B. Paul Lennon, hij krijgt een dodelijk verkeersongeluk
C. Brian Jones, hij verdrinkt in zijn eigen zwembad

Rolling Stones

4. In 1973 brengt de band het nummer Angie uit. De tekst gaat over een vrouw van een andere muzikant. Wiens vrouw?
A. Bob Dylan
B. David Bowie
C. Neil Young

 
5. The Stones komen uit Engeland, maar uit welk gedeelte precies?
A. Uit het gebied rond Liverpool
B. Uit Kent
C. Uit het gebied rond de stad Newcastle

6. De band heeft al veel hits gescoord in Nederland, maar wat is hun allergrootste?
A. Penny Lane
B. Paint it Black
C. (I can’t get no) Satisfaction

7. En wat is hun allereerste hit in ons land?
A. Time is on my side
B. Get off my cloud
C. Mother’s little helper

8. Wie is het oudste Stones-lid?
A. Drummer Charlie Watts
B. Zanger Mick Jagger
C. Gitarist Keith Richards

9. Over Keith Richards gesproken. Weet u welk wereldberoemd filmpersonage er op hem is gebaseerd?
A. Luke Skywalker uit de Star Wars
B. Harry Callahan uit de Dirty Harry– filmreeks
C. Kapitein Jack Sparrow uit de Pirates of the Caribbean-films.

10. Mick Jagger studeert tijdens de beginjaren van The Rolling Stones nog. Welke studie volgt hij?
A. Bouwkunde
B. Wiskunde
C. Economie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goede antwoorden:
1. A, 2. A, 3. C, 4. B, 5. B, 6. C, 7. A, 8. A, 9. C, 10. C.

(Bron: Top 40, NME)

Geef een reactie